Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työterveyslaitos: Joka toinen suomalainen käy töissä sairaanakin

Kotimaa
 

Työterveyslaitoksen mukaan joka toinen suomalainen on ollut viimeksi kuluneen vuoden aikana sairaana töissä vähintään kaksi kertaa. Joka kymmenes kertoi olleensa sairaana töissä vähintään viisi kertaa vuoden aikana.

Tiedot ovat peräisin Työterveyslaitoksen meneillään olevasta Innostuksen spiraali -hankkeesta, jossa on mukana yli 11 000 suomalaista työntekijää.

Sosiaali- ja terveysministeriön joulukuussa ilmestyneen raportin mukaan sairaana työskentelemisen aiheuttamat kulut ovat noin 1 590 euroa vuodessa työntekijää kohden. Raportin mukaan sairaana työssä käyminen aiheuttaa joka vuosi työnantajille vähintään yhtä paljon kuluja kuin sairauspoissaolot.

"Sairaana töihin meneminen on yllättävän yleistä kaikilla aloilla. Suomessa on työkulttuuri, jossa on tärkeää olla paikalla vaikka puolitehoisenakin", kertoo tutkimusprofessori Jari Hakanen, joka työskentelee Työterveyslaitoksella ja Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa.

Sairaana töihin meneminen aiheuttaa Hakasen mukaan monenlaista haittaa. Jos työntekijä sairastaa tarttuvaa tautia, työtoveritkin sairastuvat, jos sairastunut ei malta pysyä kotona.

Merkittävin ongelma on kuitenkin työtehon lasku ja se, että sairaan ihmisen huono mieliala ja väsymys vaikuttavat työpaikan ilmapiiriin.

Sairas ihminen työpaikalla saattaa joissain työtehtävissä aiheuttaa myös tavallista suuremman tapaturmariskin.

Sairaana työskentelyyn on useimmiten syynä se, että työntekijä kokee työn niin tärkeäksi, ettei halua olla poissa työstä, sanoo työterveyshuollon erikoislääkäri Kari-Pekka Martimo Työterveyslaitokselta.

Moni ei myöskään halua tuottaa ongelmia työtovereilleen tai asiakkailleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat