Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain Nato jakaa kannat puolustuspolitiikassa

Määrärahakorotus on kynnyskysymys perussuomalaisille

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta HS
Alexander Stubb (kok) ja Erkki Tuomioja (sd) osallistuivat keskiviikkona puolustuspolitiikkaa käsittelevään vaalikeskusteluun.
Alexander Stubb (kok) ja Erkki Tuomioja (sd) osallistuivat keskiviikkona puolustuspolitiikkaa käsittelevään vaalikeskusteluun. Kuva: Outi Pyhäranta HS

Puolueet eivät ole näissä eduskuntavaaleissa järin innokkaita erottautumaan toisistaan puolustuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä, kävi ilmi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan keskiviikkona Helsingissä järjestämässä vaalikeskustelussa.

Pikemminkin puolustuskysymykset ovat nyt puolueita yhdistäviä teemoja. Kaikki uskovat Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön syventämisen tärkeyteen.

Isoin ero, suhde Suomen Nato-jäsenyyteen, ei sekään seuraavissa hallitusneuvotteluissa selvästikään määrittele sitä, mitkä puolueet mahtuvat samaan hallitukseen.

Se, laatiiko seuraava hallitus erillisen selvityksen Suomen Nato-jäsenyydestä, sai kuitenkin keskusteluun hienoisia sävyeroja. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mielestä Nato-jäsenyyden arviointiin riittää seuraava turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko. Samoilla linjoilla oli keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen.

Kääriäinen toisti puolueen kannan siitä, ettei Suomen ole syytä hakea Natoon. "Mahdollisuutta hakea jäsenyyttä on silti pidettävä yllä."

Pääministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan seuraavan hallituksen tulee varoa sitä virhettä, että se sulkisi hallitusohjelmakirjauksella pois Nato-jäsenyyden hakemisen mahdollisuuden.

Seuraava hallitus korottanee Puolustusvoimien määrärahoja kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) johtaman ryhmän esittämällä mallilla. Kriittisimmin korotukseen suhtautuu Vasemmistoliitto.

"Keskusta on Kanervan esityksen takana", Kääriäinen sanoi.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön (ps) mukaan puolustusmäärärahojen korotus on perussuomalaisille kynnyskysymys. Puolue ei lähde hallitukseen, joka tinkii Kanervan ryhmän esityksestä, hän sanoi.

Tuomioja varoi sitoumuksia ennen hallitusneuvotteluja. "Olemme herttaisen yksimielisiä asiasta, mutta niin kauan kuin ei tarvitse sanoa, mistä rahat otetaan, ei korotuksiin voi sitoutua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat