Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalastajat tyrmäävät tutkijoiden ehdotukset

Kotimaa
 

Suomen Ammattikalastajaliitto lyttää tutkijoiden ehdotuksen kuhan alamitan nostosta ja verkkojen solmuvälin suurentamisesta.

"Alamitan nostamisen taloudellisia vaikutuksia on tutkittu. Kalastajat saisivat kirittyä saalismenetyksen arvon kiinni vasta jopa kahdeksan vuoden kuluttua. Ammattikalastajien keski-ikä on 60 vuoden paikkeilla, joten valtaosa löisi hanskat tiskiin", puheenjohtaja Olavi Sahlstén sanoo.

Ammattikalastajat nostavat verkoillaan vain kolmasosan Saaristomeren kuhasaaliista. Valtaosan nostavat vapaa-ajankalastajat.

"Jopa merimetsot syövät enemmän kuhaa kuin ammattikalastajat pyytävät. Miten ammattiverkkokalastuksen pieni osuus voisi olla syypää biologiseen muutokseen", Sahlstén ihmettelee.

Ammattikalastajat pyytävät kuhaa verkoilla, joissa on 43 millimetrin solmuvälit. Pyydetyt kalat (37–42 senttiä) ovat kaupallisesti sopivia: file mahtuu ravintolalautaselle.

"Jos solmuväli nostettaisiin vaikka 50 senttiin, verkkoihin jäisi kaupallisesti liian isoja kaloja. Ne olisivat sitä paitsi juuri niitä parempia kutuyksilöitä", Sahlstén sanoo.

Hän ei allekirjoita väitettä kuhasaaliiden heikentymisestä. Ammattikalastajien määrä on pienentynyt, mutta harmaahylkeiden ja merimetsojen kuhaan kohdistama saalistus on kasvanut valtavasti.

"Saaristomeressä on kuhaa, kunhan sitä pystyisi kalastamaan. Hylkeiden aiheuttamien verkkovahinkojen takia verkkokalastus on mahdotonta suurimmalla osalla perinteisistä kalastusalueista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat