Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luonnonsuojelun pelätään jäävän rakentamisen jalkoihin

Ympäristöministeriö tiivistää organisaatiotaan ja karsii yksiköitä

Kotimaa
 

Ympäristöministeriö on uudistamassa organisaatiotaan. Virkamiesvalmistelussa on päädytty viemään eteenpäin ensisijaisesti mallia, jossa luontoasiat on sijoitettu asumisen ja rakentamisen alle ja ympäristönsuojelu omaan osastoonsa.

Ympäristöä olisivat vedet ja ilma, luonnonsuojeluun kuuluisi maaympäristö ja monimuotoisuus. Nykyisin nämä sisältyvät omaan luonto- ja ympäristöosastoonsa.

Uuden mallin pelätään ajavan luonnonsuojeluasiat nurkkaan, kun ne jäisivät rakennetun ympäristön alle pieneksi alayksiköksi. Muun muassa Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä pelkona on, että luonnonsuojelu jää rakentamisen jalkoihin.

"Ilman muuta tällainen pelko on. Jos budjettikuluja katsoo, asuminen ja rakentaminen ovat nyt valtavan paljon suurempi kokonaisuus kuin luonnonsuojelu kaikkinensa. Jos se vielä puolitetaan, maaympäristön suojelukysymykset, muun muassa monimuotoisuus, häviävät aika helposti", sanoo luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Liitto on tiukasti sitä mieltä, että luonto ja ympäristö kuuluvat yhteen. "Ekosysteemit ovat kokonaisuuksia. Sekä vesi että maa ovat varsin tiiviissä yhteydessä, ja myös niiden suojelukysymysten pitää olla samassa paikassa", Sulkava sanoo.

Kansliapäällikkö Hannele Pokan mukaan valmisteilla oleva organisaatiouudistus on "ihan perusjuttu", jonka tavoite on järkeistää toimintoja, kun väki vähenee.

"Kaikki ministeriöthän yrittävät uudistaa organisaatiotaan, kun henkilöstön määrää yritetään supistaa. Siksi pyritään vähentämään osastojen määrää", Pokka sanoo.

Ympäristöministeriössä on nyt 250 työntekijää ja kuusi erilaista yksikköä. "Se on suhteellisen paljon. Nyt on tarkoitus virtaviivaistaa organisaatiota ja lisätä yhteistyötä", Pokka toteaa.

Irtisanomisiin ministeriössä ei olla menossa, toisin kuin aluehallinnossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat