Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärioikeistoaktiiville sakkoja henkilörekisteristä

Mies oli tallentanut muistitikulleen arkaluonteisia tietoja yli 300 ihmisestä

Kotimaa
 

Äärioikeistolaisen Suomen vastarintaliikkeen aktiiville langetettiin tiistaina sakkorangaistus laittomasta henkilörekisteristä.

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi miehelle 50 päiväsakon rangaistuksen henkilörekisteririkoksesta. Miehen tuloilla maksettavaa tulee 300 euroa.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia 52 asianomistajalle, jokaiselle 300 euroa eli yhteensä yli 15 000 euroa.

Mies oli kerännyt, ryhmitellyt ja tallentanut muistitikulleen yli 300 henkilön valokuvat sekä arkaluonteisina pidettäviä tietoja heidän yhteiskunnallisesta, poliittisesta ja uskonnollisesta vakaumuksestaan.

Syyttäjän mukaan 279 ihmistä oli tietojen perusteella tunnistettavissa, mutta kaikki eivät vaatineet vahingonkorvauksia.

Useiden kuvien yhteydessä oli mainintoja paikkakunnista, työpaikoista, parisuhteesta tai opiskelusta. Useat listatuista ovat alaikäisiä.

Oikeuden mukaan mies syyllistyi rikokseen tahallisesti.

Mies myönsi oikeudessa luoneensa listan ja pitäneensä sitä halussaan, mutta kiisti rikoksen.

Käräjäoikeus on tuominnut miehen aiemmin sakkoihin muun muassa avunannosta kokouksen estämisen yritykseen ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Tuomio liittyi Jyväskylän kirjastopuukotukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat