Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi osallistuu Naton kriisinhallintaharjoitukseen

CMX-harjoitukseen ei osallistu varsinaisia joukkoja

Kotimaa
 

Suomi osallistuu kumppanimaana Naton CMX15-kriisinhallintaharjoitukseen 4.–10. maaliskuuta, kertoo ulkoministeriö.

Crisis Management Exercise -harjoitus on Naton säännöllinen päätöksenteko- ja konsultaatioharjoitus, joka on kumppanimaille avoin nyt kuudetta kertaa. Suomi on osallistunut myös viiteen aiempaan kumppanimaille avoimeen harjoitukseen, viimeksi kolme vuotta sitten.

Tämänvuotiseen harjoitukseen osallistuvat Naton jäsenmaiden lisäksi kumppanimaista Suomi, Ruotsi, Australia, Japani ja Ukraina. Harjoitukseen osallistuu Naton päämajan ja strategisen tason sotilasesikuntien lisäksi osallistuvien maiden pääkaupunkien ja Nato-edustustojen siviili- ja sotilashenkilökuntaa.

Suomesta harjoitukseen osallistuvat ulkoministeriö ja Suomen Nato-edustusto Brysselissä, puolustusministeriö, pääesikunta, valtioneuvoston kanslia ja tarpeen mukaan muut viranomaiset. CMX-harjoituksiin ei osallistu oikeita joukkoja, eikä niihin kuulu pelastustoimintaa tai muuta toimintaa kentällä.

Harjoituksen kuvitteellisessa tilanteessa kahden etäällä Naton alueesta sijaitsevan kuvitteellisen valtion välille kehittyy kriisi, jolla on humanitaarisia sekä merelliseen turvallisuuteen liittyviä ulottuvuuksia. Harjoitus keskittyy Naton toimintaan tämän kehittyvän kansainvälisen kriisin alkuvaiheissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat