Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supon apulaispäällikkö: Trevociin liittyy riski

Jari Aarnio pääsee ääneen oikeudessa tänään torstaina

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion lahjusjutun oikeudenkäynnissä kuultiin keskiviikkona suojelupoliisin apulaispäällikköä Petri Knapea. Häntä kuultiin oikeudenkäynnissä asianomistajan eli Supon edustajana.

Knape arvioi, että Trevocin laitteisiin liittyy merkittävä tietoturvariski, koska yhtiön omistus- ja rahoituskuvioissa on epäselvyyksiä.

Knapen mukaan tutkinnasta on muodostunut sellainen käsitys, että Aarniolla on ollut tosiasiallinen määräysvalta yhtiössä ja Aarnion välityksellä asialla on myös yhteys Keijo Vilhuseen. Vilhunen on tunnettu alamaailman vaikuttaja.

"Laitteet on käyty läpi myös teknisesti, ja jonkinlainen bugi siellä havaittiin", Knape sanoi.

Hän ei osannut kertoa teknisestä ongelmasta tarkemmin. Hänen käsityksensä mukaan ei kuitenkaan ole voitu sulkea pois, ettei laitteissa voisi olla jonkinlainen takaportti.

Knapen mukaan Supo luopui Trevocin laitteiden käytöstä sen jälkeen kun tutkinnasta oli kerrottu julkisuuteen. Hän sanoi, että Supolla ja Trevocilla oli sopimus, jossa edellytettiin omistajuutta koskevia tietoja ja ilmoitusta niiden muutoksista.

"Myös tosiasiallinen määräysvalta kirjattiin sopimukseen. Omistajasuhteet ovat keskeisiä. Pienessä yhtiössä erityisesti sillä on suuri merkitys. Rahoittajataho on myös tosiasiallista määräysvaltaa käyttävä taho varsinkin pienten yhtiöiden osalta", Knape sanoi.

Käräjäoikeus linjasi keskiviikkona, että Vilhusen esitutkintakertomusta voidaan käyttää todisteena oikeudenkäynnissä.

Aarnion puolustus oli vaatinut, ettei kertomusta käytettäisi, koska Vilhunen on ilmoittanut, ettei halua tulla kuulluksi oikeudessa. Tämän vuoksi puolustuksella ei ole mahdollisuutta esittää hänelle kysymyksiä.

Oikeuden mukaan kertomuksen käyttäminen ei vaaranna oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä mutta sen luotettavuuteen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Vilhunen on kertonut esitutkinnassa, että hän suositteli sijoitusta siskolleen Aarnion iskevän myyntipuheen perusteella. Aarniota itseään kuullaan käräjillä tänään torstaina.

Sekä Aarnio että Vilhunen ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat