Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote-uudistus uhkaa kaatua taas

Asiantuntijoiden lausunnot otetaan perustuslakivaliokunnassa vakavasti

Kotimaa
 

Eduskunnan perustuslakivaliokunta antaa lausuntonsa sote-laista torstaina sosiaali- ja terveysvaliokunnalle. Valtiosääntöasiantuntijoiden mukaan kaikkia perustuslaillisia ongelmia ei ole saatu uudestakaan sote-esityksestä pois.

Tyrmääviä asiantuntijalausuntoja on kuunneltu valiokunnassa tarkkaan, eikä se voi olla ottamatta niitä huomioon.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan valiokunnasta ei juuri ole tullut ulos asiantuntijakommentteihin nojaavaa lausuntoa, joka pitäisi sote-esitystä ongelmattomana.

Perustuslakivaliokunta ei anna yksiselitteisesti kielteistä tai myönteistä lausuntoa vaan pohtii asiaa siltä kannalta, voidaanko laki säätää normaalissa lainsäätämisjärjestyksessä vielä tämän eduskunnan aikana vai onko sitä vielä korjattava ja millä tavalla.

Periaatteessa perustuslakivaliokunta voi kieltäytyä antamasta lausuntoa vedoten siihen, että aikaa on liian vähän. Nyt valiokunta on kuitenkin yksimielinen siitä, että lausunto annetaan torstaina.

Jos valiokunta edellyttää korjauksia, se voi vaatia sosiaali- ja terveysvaliokuntaa palauttamaan lakiesityksen vielä tarkistettavaksi perustuslakivaliokuntaan. Siinä tapauksessa nykyinen eduskunta ei ehdi säätää sote-lakia.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pitäisi taas tehdä uusi esitys, hyväksyttää se perustuslakivaliokunnassa, tehdä mietintö ja käyttää se vielä kahdessa käsittelyssä täysistunnossa. Aikaa kaikkeen tähän olisi ainoastaan viikko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat