Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin kuningas sai näytöksen kriisinhallinnasta

"Tämä on vasta alkua", Kaarle Kustaa sanoi puolustusyhteistyöstä

Kotimaa
 
Kuningas Kaarle Kustaa ja presidentti Sauli Niinistö vierailivat Santahaminassa
Kuningas Kaarle Kustaa ja presidentti Sauli Niinistö vierailivat Santahaminassa
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja kuningas Kaarle XVI Kustaa vierailivat keskiviikkona Santahaminan varuskunnassa Helsingissä. Vierailulla he kommentoivat myös Ruotsin ja Suomen tiivistyvää puolustusyhteistyötä.

Matalalla pörrääviä helikoptereita, punaista savua tupruttavia merkkisavuheitteitä ja varusteidensa vierellä poseeraavia kaupunkijääkäreitä. Kaikelle tälle olisi tilausta valtiovierailulla kuin valtiovierailulla, mutta varsinkin nyt, kun käymässä on Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Koska Ruotsin kuningas vierailee Suomessa vain muutama viikko sen jälkeen, kun Suomi ja Ruotsi ovat esitelleet raporttinsa puolustusyhteistyön syventämisestä, on selvää, että puolustusyhteistyön esittely kuuluu ohjelmaan.

Santahaminan hiekkakankaalla varsin koleassa kelissä värjötellyt kuningas oli Utin ja Kaartin jääkärirykmenttien esityksistä asiaankuuluvan vaikuttunut. Tiivistyvää puolustusyhteistyötä Kaarle Kustaa kuvasi yhdeksi osaksi niitä muutoksia, joita on käynnissä Suomen ja Ruotsin turvallisuusympäristössä.

"Tämä on vasta alkua", hän sanoi. "Yritämme löytää yhteistyölle oikein hyviä muotoja."

Ruotsin kuningasparin lisäksi Suomessa vierailevat torstaina Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sekä EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini.

Torstai on Suomen ulkopoliittiselle johdolle paitsi kiireinen myös ainutlaatuinen päivä. Tarjolla on perätysten niin Naton kuin EU:nkin näkemykset Ukrainan ja Venäjän tilanteesta sekä mahdollisuus arvioida myös Naton ja EU:n keskinäisiä suhteita.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Mogherinin. Asialistalla on muun muassa Ukrainan tilanne.

"En ole aiemmin hänen kanssaan pidemmin puhunut. Kuuntelen mielelläni, miten hän näkee tilanteen, ja kertaan, miten minä sen näen", Niinistö sanoi keskiviikkona Santahaminassa.

Niinistö arvioi Naton pitävän Suomen ja Ruotsin tiivistyvää puolustusyhteistyötä varsin luontevana kehityksenä.

"Olemme molemmat Ruotsin kanssa niin sanottuja edistyneitä kumppaneita, siis samalla tasolla Naton näkökulmasta."

Juhani Niiranen HS
EU:n taisteluosaston valmiusvuoroon kuuluva helikopteriosasto esitteli Ruotsin kuninkaalle Kaarle XVI Kustaalle (vas.) potilaan evakuointia kahdella NH-90-helikopterilla keskiviikkona Santahaminassa.
EU:n taisteluosaston valmiusvuoroon kuuluva helikopteriosasto esitteli Ruotsin kuninkaalle Kaarle XVI Kustaalle (vas.) potilaan evakuointia kahdella NH-90-helikopterilla keskiviikkona Santahaminassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat