Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb: Soten läpivientiin on olemassa paljon tahtoa

Kotimaa
 

Pääministeri Alexander Stubb (kok) kommentoi sote-uudistuksen kaatumista eduskunnassa torstaina. Stubb kutsui perustuslakivaliokunnan lausuntoa yksiselitteisen selkeäksi.

Vaikka sote ei tule etenemään tämän vaalikauden aikana, Stubbin mukaan nyt on kuitenkin olemassa "paljon poliittista pääomaa" niin virkamiestasolta, hallituksen tasolta kuin parlamentaarisilta puolueiltakin.

"Pidän erittäin tärkeänä sitä, että sote-valmistelua tullaan jatkamaan. Nyt ei kannata hätiköidä eikä hutiloida."

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) sanoi sosiaali- ja terveysvaliokunnan tehneen "isänmaan kannalta sankarillisen yrityksen" rakentaa ehdotus, joka vastaisi täysin perustuslakia.

"Sinänsä yritystä ei ole syytä moittia. Valiokunta on toiminut oman tehtäväkenttänsä mukaisella tavalla."

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) painotti, että sote-uudistusta tarvitaan kipeästi. Huovisen mukaan virkamiesvalmistelussa on alettava saman tien pohtia, miten asiassa edetään seuraavalla hallituskaudella.

Perustuslakivaliokunnan jäsen Tuija Brax (vihr) toivoi, että uutta ratkaisua ryhdyttäisiin taas valmistelemaan kaikkien eduskuntapuolueiden kesken.

"Luulen, että koko valiokunta toivoo sitä. Tämän kaltaiset, koko rakenteeseen sekä veronmaksajien rahoihin, kansalaisten palveluihin että demokratiaan vaikuttavat uudistukset olisi hyvä tehdä parlamentaariselta pohjalta", Brax sanoi.

Toinen valiokuntajäsen, kokoomuksen Kimmo Sasi, oli eri linjoilla. Hän sanoi, että parlamentaarinen ohjausryhmä on jatkossakin hyvä olla olemassa.

"Olen kuitenkin sitä mieltä, että itse valmistelu pitää antaa terveyspoliittisille asiantuntijoille ja ekonomisteille. Tämä on ollut aivan liian politisoitunut prosessi koko tämän neljä vuotta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat