Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorille kelpaa kuningasta paremmin presidentti

Ruotsin kuningasparin vierailuun osallistuneet Lappeenrannan lukiolaiset pitävät presidenttiä kuningasta maanläheisempänä

Kotimaa
 
Juha Metso
"Tosi siistiä nähdä kerralla sekä kuningas- että presidenttiparit", totesivat Lappeenrannan Kimpisen lukiota käyvät Elsa Kääriä (vas.), Eeva Alatalo ja Hanna Kukkonen.
"Tosi siistiä nähdä kerralla sekä kuningas- että presidenttiparit", totesivat Lappeenrannan Kimpisen lukiota käyvät Elsa Kääriä (vas.), Eeva Alatalo ja Hanna Kukkonen. Kuva: Juha Metso

Presidentti sopii paremmin Suomen hallitsijaksi kuin kuningas, arvioivat ainakin Lappeenrannan Kimpisen lukion opiskelijat Elsa Kääriä, Eeva Alatalo ja Hanna Kukkonen.

He näkivät torstaina samalla kertaa sekä Ruotsin kuningasparin Silvian ja Kaarle XVI Kustaan että tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja tämän puolison Jenni Haukion, kun kuninkaalliset viettivät Suomen-vierailunsa viimeisen päivän Lappeenrannassa.

Kuningas- ja presidenttiparit seurasivat Lappeenrannan kaupunginteatterissa järjestettyä suomalais-ruotsalaista nuorten kulttuuritapahtumaa, jossa oli esiintyjiä molemmista maista.

Arvovieraiden ohella teatteri oli täynnä Lappeenrannan yläasteiden ja lukioiden oppilaita.

"Tykkään enemmän presidentistä. Presidentti on maanläheisempi kuin kuningas", arvioi Elsa Kääriä.

"Presidentti on parempi, kun sellaiseen on tottunut koko ikänsä", sanoi myös Hanna Kukkonen.

Heistä on myös fiksumpaa, että hallitsija valitaan vaaleilla sen sijaan, että hallitsijaksi synnytään.

Kääriä, Alatalo ja Kukkonen suhtautuvat myönteisesti ruotsin kielen opiskeluun. "On ihan kiva, että myös ruotsin kieli kuuluu meidän kulttuuriimme", sanoi Kukkonen. Ruotsin ohella Kääriä ja Kukkonen ovat opiskelleet jo kuusi vuotta myös venäjän kieltä.

Ruotsin kieltä kolmikko arvioi osaavansa jotenkuten lähes neljän vuoden opintojen jälkeen. "Pakkoruotsi on vähän kaksipiippuinen juttu. Ehkä täälläpäin olisi hyvä, että ruotsi ja venäjä olisivat vaihtoehtoisia", arvioi Kääriä.

Venäläisten suosimassa rajakaupungissa venäjää kuulee huomattavasti enemmän kuin ruotsia.

Kuningasparin vierailuun Lappeenrannassa kuului kulttuurin ohella vierailu Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa.

Silvia ja Kaarle Kustaa kävivät lisäksi Lappeenrannan linnoituksessa Suomen vanhimmassa ortodoksikirkossa ja tutustuivat UPM:n Kaukaan-tehtaaseen.

Kuningaspari palasi kotiin Tukholmaan torstai-iltana.

Outi Salovaara HS
Lappeenranta

Juha Metso
Ruotsin kuningaspari vietti Suomen-vierailunsa viimeisen päivän torstain Lappeenrannassa.
Ruotsin kuningaspari vietti Suomen-vierailunsa viimeisen päivän torstain Lappeenrannassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat