Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan ehdokkaiden näkemyksissä maahanmuuton helpottamisesta isoja eroja

Vihreät suhtautuvat myönteisimmin maahanmuuton helpottamiseen

Kotimaa
 
Heidi Piiroinen / HS
HS:n vaalikoneen mukaan perussuomalaisten, sosiaalidemokraattien ja kristillisdemokraattien ehdokkaat ovat kielteisimpiä EU:n ulkopuolisen maahanmuuton helpottamiseen. Keniasta muuttanut hienopuuseppä Michael Kiriama siivosi Stockmannin tavaratalossa tammikuussa.
HS:n vaalikoneen mukaan perussuomalaisten, sosiaalidemokraattien ja kristillisdemokraattien ehdokkaat ovat kielteisimpiä EU:n ulkopuolisen maahanmuuton helpottamiseen. Keniasta muuttanut hienopuuseppä Michael Kiriama siivosi Stockmannin tavaratalossa tammikuussa. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Puolueista perussuomalaisten, sosiaalidemokraattien ja kristillisdemokraattien kansanedustajaehdokkaat suhtautuvat kaikkein kielteisimmin siihen, että EU-alueen ulkopuolelta tulevien työntekijöiden maahanmuuttoa Suomeen helpotettaisiin.

Myönteisimmin työvoiman maahanmuuttoon EU:n ulkopuolelta suhtautuvat vihreiden, rkp:n ja kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat, selviää HS:n Vaalikoneeseen vastanneiden kansanedustajaehdokkaiden vastauksista.

Keskustan kansanedustajaehdokkaat työperäisen maahanmuuton helpottaminen jakaa aika lailla tasan kahteen leiriin.

Keskustan ehdokkailla ei tosin ole kovin vahvoja kantoja työvoimaperäisen maahanmuuton rajoituksiin.

Vaasan vaalipiirin keskustalaisen ehdokkaan Anne Niemen mukaan työperäisen maahanmuuton lisääminen on sinällään hyvä keino saada työvoiman tarve ja tarjonta kohtaamaan toisensa.

"Kuitenkin myös omilla kansalaisilla tulisi olla töitä", hän sanoo.

Savo-Karjalan vaalipiirissä keskustan ehdokkaana eduskuntaan paluuta tavoitteleva Hannakaisa Heikkinen on jokseenkin sitä mieltä, että työvoiman maahanmuuton rajoituksia pitäisi poistaa.

"Tälläkin hetkellä ulkomainen työvoima on tiettyjen alojen pelastus: esimerkiksi maatalous- ja puutarha-alalle, marjanviljelyyn ja joillekin teollisuudenaloille on ollut hyvin vaikea saada suomalaista työvoimaa. Yrittäjien kohtaama työlupabyrokratia on kuitenkin kohtuuton ja työluvan saaminen voi kestää jopa vuosia", hän vastaa Vaalikoneessa.

Etsi oma ehdokkaasi Helsingin Sanomien Vaalikoneesta osoitteessa hs.fi/vaalikone. Vaalikoneen 30 kysymykseen on tähän mennessä vastannut yli 1 500 eduskuntavaaliehdokasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat