Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sitoumuksia Itämeren hyväksi

Kotimaa
 

Pietarin aloite laadittiin Baltic Sea Forum -huippukokouksessa huhtikuussa 2013. Kokous keräsi yhteen ministereitä, yrityksiä ja yhteisöjä verkostoitumaan Itämeri-hengessä.

Itämeren maiden korkealle poliittiselle johdolle tarkoitettu Itämeri-foorumi oli jatkoa Helsingissä vuonna 2010 pidetylle huippukokoukselle. Baltic Sea Action Summitin alullepanijoita olivat tuolloiset valtionpäämiehet, presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen sekä Ilkka Herlinin johtama Baltic Sea Action Group (BSAG).

BSAG kerää yrityksiltä, yhteisöiltä, yksityishenkilöiltä ja valtioilta sitoumuksia toimista Itämeren hyväksi.

Venäjän tuolloinen pääministeri Vladimir Putin sitoutui Helsingissä siihen, että Venäjä hoitaa Kaliningradin jätevesiasiat kuntoon. Vuosikymmeniä rakennetun jätevedenpuhdistamon valmistuminen on kuitenkin edelleen epävarmaa, ja kansainväliset rahoittajat harkitsevat vetäytymistä hankkeesta.

Nyt lähes puolen miljoonan ihmisen jätevedet päätyvät puhdistamattomina Itämereen.

Suomi antoi vuonna 2010 kaksi sitoumusta: Saaristomeri hyvään ekologiseen tilaan vuoteen 2020 mennessä ja Suomi maatalouden ravinteiden kierrätyksen mallimaaksi.

Molempiin tavoitteisiin on vielä matkaa. Jo nyt tiedetään, että ainakaan kaikkia Saaristomeren osia ei saada kuntoon määräaikaan mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat