Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Majatalon perustajat iloitsevat Suomen rehtiydestä

Kotimaa
 
Juha Metso
Yrittäjät Pjotr ja Anastasija Žabin arvostavat Suomessa rehellisyyttä. Heidän mukaansa Venäjällä on mahdotonta toimia rehellisesti kaikkialla rehottavan korruption vuoksi.
Yrittäjät Pjotr ja Anastasija Žabin arvostavat Suomessa rehellisyyttä. Heidän mukaansa Venäjällä on mahdotonta toimia rehellisesti kaikkialla rehottavan korruption vuoksi. Kuva: Juha Metso

Suuresta piiloyritysten määrästä huolimatta Etelä-Karjalan yrittäjäjärjestö toivoo seudulle lisää venäläisiä yrityksiä.

"Tarvitsisimme enemmän maahanmuuttajien perustamia yrityksiä. Monimuotoisuus on kaiken a ja o", sanoo Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari. Hän muistuttaa, että maahanmuuttajat perustivat Fazerin ja Stockmannin.

Selvitykseen avoimesti osallistuneiden noin 80 yrityksen liikevaihto oli keskimäärin 400 000 euroa ja työntekijämäärä neljä. Venäläisten yhtiöt työllistävät Etelä-Karjalassa siis satoja ihmisiä.

"Jos he yrittäjinä työllistävät itsensä, se on erittäin positiivinen asia", sanoo Imatran seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja Aki Keskinen.

Moskovalaiset Anastasija ja Pjotr Žabin kuuluvat aktiivisiin venäläisyrittäjiin Imatralla. Žabinit ostivat Imatralta entisen varuskuntasairaalan ja remontoivat sen hostelliksi.

"Venäjällä eteen tulee koko ajan eteen pieniä ongelmia ja mutkia. Täällä kaikki menee aina juuri niin kuin oli sanottu ja juuri niin kuin pitikin", ihmettelee Pjotr Žabin.

Outi Salovaara HS
Imatra

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat