Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä: Äitiyslomalle jäävästä 2 500 euron korvaus

Ehdotuksen mukaan rahat korvaukseen kerättäisiin sairasvakuutusmaksuista

Kotimaa
 

Äitiyslomalle jäävän naisen työnantajalle pitäisi maksaa 2 500 euron kertakorvaus, ehdottaa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä blogissaan sunnuntaina. Sipilän mukaan korvauksen avulla helpotettaisiin tilannetta naisvaltaisissa yrityksissä.

"Tällä ratkaistaisiin osittain perhevapaiden kannalta suurimpana koettu ongelma eli ensimmäisen 2–3 kuukauden täyspalkka, joka äidille maksetaan, kun hän jää vanhempainvapaalle", Sipilä kirjoittaa.

"Samalla se helpottaisi pienten ja keskisuurten yritysten asemaa ja madaltaisi kynnystä palkata nuoria naisia."

Rahat korvaukseen kerättäisiin sairausvakuutusmaksuista. Korvauksen kustantamiseksi työntekijöiltä ja työnantajilta pitäisi kerätä maksuja vuosittain 125 miljoonaa euroa enemmän kuin nykyään.

Keskustan laskelmassa maksun korotus jaettaisiin puoliksi työntekijän ja työnantajan kesken. Sipilän mukaan 3 000 euron palkassa maksu nousisi tällöin kuukaudessa 1,2 euroa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa kiitteli sunnuntai-iltana keskustan puheenjohtajan ulostuloa.

"Kokoomuksen ehdotuksessa ei ollut vielä linjattu summaa, ja sitä onkin hyvä pohtia. Reilu ratkaisu olisi rahoittaa korvaus sairausvakuutusmaksuista. Kyse ei ole uudesta menoerästä vaan kustannusten tasaamisesta, joiden maksajina ovat nyt äitien työnantajat. On mainiota, että puheenjohtaja Sipilä on samoilla linjoilla", toteaa Sarkomaa tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat