Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räty: Työnantajien asenteissa korjattavaa

Kotimaa
 

Sukupuolten välisten palkkaerojen kaventuminen vaatii perhevapaajärjestelmän uudistamista, vanhemmuuden kustannusten jakamista tasaisesti työnantajien kesken sekä asenteiden muutosta, uskoo sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok).

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tuoreen tutkimuksen mukaan naiset ovat aiempaa kouluttautuneempia, mutta joutuvat työelämässä miehiä alempiin tehtäviin ja saavat heitä pienempää palkkaa.

"Kyllä me olemme kovin kaukana työelämän tasa-arvosta, valitettavasti", Räty myöntää.

Räty kannattaa mallia, jossa osa perhevapaista kiintiöidään suoraan miehille. Hänen mukaansa naisvaltaisten alojen työnantajia rasittavat työehtosopimuksista koituvat vanhemmuuden kustannukset, kun lakisääteisiä kustannuksia on jo tasattu.

Räty uskoo suurimman osan työnantajista suhtautuvan myönteisesti työntekijöiden perhevapaisiin, mutta miesten työnantajien asenteissa yhä korjattavaa.

"On järkyttävää, että edelleenkin kuulen oman ikäisteni miesten työnantajien sanoneen, että jos jäät kotiin hoitovapaalle tai vanhempainvapaalle pitkäksi aikaa, se tarkoittaa negatiivisia asioita työuran kannalta. Se ei ole oikein, ja tästä asiasta pitää puhua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat