Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elintarvikkeiden takaisinvedot vähenivät

Kotimaa
 

Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta viime vuonna 120 kertaa, kertovat Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tiedot.

Määrä on noin kymmenen prosenttia edellisvuotta pienempi. Yleisin syy takaisinvetoon oli kasvinsuojeluaineiden tai lisäaineiden virheellinen käyttö.

"Takaisin vedetyissä elintarvikkeissa oli käytetty kiellettyjä lisäaineita tai liian suuria määriä lisäaineita. Liian suuria jäämiä kasvinsuojeluaineista löytyi myös", sanoo ylitarkastaja Mika Varjonen Evirasta.

Kiellettyjen kasvinsuojeluaineiden jäämiä löytyi pääosin EU:n ulkopuolelta tuoduissa elintarvikkeista.

Pitkällä aikavälillä takaisinvetojen määrä on kuitenkin kasvanut. Tietoja takaisinvedoista on kirjattu järjestelmällisemmin vuodesta 2006 lähtien.

Lisääntyneeseen määrään on monia syitä. Lisääntyneen kilpailun myötä eri tuotteita ja niiden variaatioita tuodaan markkinoille yhä enemmän, jolloin riski virhepakkaamiseen lisääntyy. Tuotantolinjalla vaihdetaan tuotetta, mutta pakkausmateriaalin vaihto ei tapahdukaan samanaikaisesti.

Toisaalta elintarvikealan yrittäjien omavalvontaosaaminen on kehittynyt. Myös kuluttajat ovat entistä herkempiä ilmoittamaan havaitsemistaan tuotevirheistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat