Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb haukkui kestävyysvajeesta edellisiä hallituksia

Kotimaa
 

Suomen julkinen talous ei ole kestävällä pohjalla. Valtiovarainministeriön arvion mukaan julkisen talouden kestävyysvaje on kahdeksan miljardia euroa, eli se summa puuttuu julkisesta taloudesta joka vuosi.

Pääministeri Alexander Stubb (kok) esitteli eduskunnalle hallituksen tekemiä rakenteellisia uudistuksia. Hän sanoi, että läheskään kaikkiin tavoitteisiin ei ole päästy, mutta syy ei ole yksin istuvan hallituksen.

"Rakenteiden uudistamiseen olisi pitänyt ryhtyä jo monta vaalikautta siten, mutta näin ei ole tehty", hän sanoi.

Stubbin mukaan nykyinen hallitus on ensimmäinen hallitus, joka on edes yrittänyt kestävyysvajetta ratkaista.

Hänen mukaansa jatkossa on keskityttävä tärkeimpien uudistusten tekemiseen ja niihin on varattava riittävästi aikaa. "Nykyinen hallitus on murtanut jäätä kahden vuoden ajan rakennemuutosten tekemiselle. Tältä pohjalta tulevien hallitusten on helpompi jatkaa työtä."

Mikko Stig / Lehtikuva
Pääministeri Alexander Stubb.
Pääministeri Alexander Stubb.

Stubbin mukaan tulojen ja menojen rakenteellista tasapainoa voidaan korjata menoja leikkaamalla ja veroja korottamalla, mutta se näivettäisi kasvun. "Sopeutuksen työ ei koskaan lopu jos rakenteita ei uudisteta."

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen sanoi, että vaikka rakenteiden uudistaminen on vaikeata, Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen rakennepoliittisen ohjelman saavutukset silti ovat "merkittäviä".

Hän mainitsi muun muassa työvoimapalvelujen tehostamisen, yritysrahoituksen parantamisen, opiskelijoiden valmistumisen nopeuttamisen ja hyvin alkuun päässeen kuntien tehtävien karsinnan.

"Rakennepoliittinen ohjelma on historiallinen sen vuoksi, että siinä luotiin kokonaissuunnitelma koko julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi. Hyvä, että uudistaminen on aloitettu", Satonen sanoi.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat