Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta haluaa alkolukot autoihin

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Kansalaisaloite rattijuopumuksen rangaistusten tiukentamiseksi on johtamassa toimiin. Eduskunnassa oli laaja ymmärrys tiistaina siitä, että alkolukot pitäisi saada vakiovarusteeksi autoihin.

Lakivaliokunta edellytti mietinnössään, että hallitus ryhtyy kiireellisesti toimiin alkolukon käytön lisäämiseksi. Henkilökohtaisesti tätä esitystä kävi pöntöstä kehumassa valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok).

"Itse olen sitä mieltä, että tulevaisuuden autoissa pitäisi olla alkolukko", totesi myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r).

Vastoin kansalaisaloitteen toivomuksia lakivaliokunta ja oikeusministeri Henriksson eivät olleet valmiita rattijuopumuksen rangaistusten kiristämiseen tai rattijuopumuksen promillerajan laskemiseen 0,5:stä.

Toisaalta lakivaliokunta edellytti, että hallitus laatii selvityksen sekä promillerajan muuttamisesta että vähimmäis- ja enimmäisrangaistuksista. Muodollisesti eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen, mutta hyväksyi lausumaehdotukset, jotka myötäilevät aloitteen allekirjoittajien näkemyksiä.

Rangaistukset ja promilleraja nostattivat eniten tunteita salissa.

Vesa-Matti Saarakkala (ps) olisi toivonut enemmän konkreettisuutta jatkotyöhön. "Promilleraja olisi pitänyt laskea 0,2:een. Viesti olisi ollut selkeä, että ei pidä ajaa jos ottaa." Hän olisi halunnut rangaistuksia kovennettavaksi.

Henriksson kannatti sitä lakivaliokunnan lausumaa, jonka mukaan valvontaviranomaiselle annettaisiin toimivalta keskeyttää ajomatka kuljettajalta, jolla on alkoholia veressä, vaikka sitä olisikin alle 0,5 prosenttia. HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat