Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkytyskohu järkyttää suomalaisia koiranomistajia

Viime viikon lopulla pidettyyn näyttelyyn oli ilmoitettu Suomesta 59 koiraa

Kotimaa
 

Koirien myrkytysepäilyt maailman suurimmassa Crufts-koiranäyttelyssä Britanniassa järkyttävät suomalaisia koiranomistajia. Viime viikon lopulla pidettyyn näyttelyyn oli Kennelliiton mukaan ilmoitettu Suomesta 59 koiraa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan yhteensä kuuden koiran epäillään joutuneen näyttelyssä myrkytyksen uhriksi.

Katariina ja Johanna Isola veivät viime torstaina Cruftsiin Wildomar's Dig Dub 'N' Deny -nimisen englanninspringerspanielinsa, joka sijoittui rotunsa veteraaniluokassa kolmanneksi.

He kuulivat näyttelyssä tapahtuneista myrkytysepäilyistä ystäviltään heti seuraavana päivänä.

"Se oli hirveää. Tällaista on epäilty tapahtuneen aiemminkin eurooppalaisissa koiranäyttelyissä. Koirat jätetään Cruftsissa kaulapannassa lavereille, jossa niiden pitää olla koko päivän. Itse jätimme koiramme häkkiin, sillä se on turvallisempi eikä siinä pääse koiraan niin helposti käsiksi", Katariina Isola kertoo.

Cruftsiin osallistui yli 21 000 koiraa, joista osa on myös rahallisesti erittäin arvokkaita.

Kahden australiansilkkiterrierin kanssa näyttelyyn osallistunut Pia Saares kuuli myrkytysepäilystä televisiosta näyttelypaikalta paluun jälkeen.

"Tv:ssä sanottiin, että koira olisi kuollut pari päivää myrkyn syömisen jälkeen. Omat koirat olivat silloin pirteitä, mutta ajattelin, että voiko jotain tulla myöhemmin."

Myös Saares jätti koiransa häkkiin, ja niitä vahdittiin samaan aikaan.

Monet koirat jäävät yksin, kun omistajat käyvät päivän aikana seuraamassa kilpailuja, katsomassa muita koiria ja tutustumassa koirankasvattajiin.

Crufts-näyttelyyn liittyvä myrkytyskohu alkoi, kun irlanninsetteri Jaggerin belgialainen omistaja kertoi koiransa kuolleen kivuliaasti näyttelyn jälkeen. Omistajan mukaan koira oli syönyt näyttelyssä lihaa, joka sisälsi useita erilaisia myrkkyjä. Näyttelyn järjestäjät eivät ole vahvistaneet, pitääkö kertomus paikkaansa.

Kennelliiton kerran vuodessa järjestämille koiramessuille osallistuu Suomessa noin 16 000 koiraa ja 35 000 katsojaa.

Viestintäjohtaja Kaija Unhola ei osaa arvioida, voisiko koirien myrkytyksiä tapahtua Suomessa pidettävissä näyttelyissä.

Toistaiseksi myrkytysepäilyjä on sattunut vain koirien ulkoilureiteillä.

"Ei sitä ole mahdollista valvoa millään tavalla", hän myöntää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat