Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:sta tutut rukousaamiaiset alkoivat Suomessa

Noin sata poliitikkoa ja muuta vaikuttajaa kokoontui yhteen

Kotimaa
 

Oi Suomi katso, sinun päiväs' koittaa, Cantores Minores -poikakuoro laulaa valkoisissa kauluksissaan. Sitten yleisö nousee seisomaan ja kajauttaa Suomalaisen rukouksen: "Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs'". Tarjoilijat puikkelehtivat mustilla samettiverhoilla suljettuun Kalastajatorpan Pyöreään saliin ja kaatavat osallistujille kahvia ja teetä.

Yhdysvalloista tutut kansalliset rukousaamiaiset ovat rantautuneet nyt myös Suomeen. Helsingissä pidettiin keskiviikkoaamuna Suomen ensimmäinen rukousaamiainen, johon osallistui arviolta satakunta poliitikkoa ja muuta vaikuttajaa.

Paikalla näkyi ainakin kristillisten ja keskustan kansanedustajia. Politiikoista mukana olivat muun muassa Timo Laaninen (kesk), Päivi Räsänen (kd), Hannu Takkula (kesk) ja Eija-Riitta Korhola (kok).

Eniten osallistujakunnassa korostuivat tummiin pukuihin pukeutuneet miehet. Kyseessä oli suljettu kutsuvierastilaisuus, jonka järjestämisestä ei juuri hiiskuttu etukäteen.

Tapahtumaa järjestäneen kansanedustaja Sauli Ahvenjärven (kd) mukaan rukousaamiaista on tarkoitus alkaa viettää vuosittain. Ahvenjärven mukaan tapahtumalla ei ole sinänsä yhteiskunnallisia tavoitteita, vaan se kokoaa kristillisesti ajattelevia ihmisiä yhteen.

"On tällainen joukko, joka uskoo siihen, että kun kokoonnutaan yhteen kaikkivaltiaan Jumalan eteen ja pyydetään siunausta Suomen maalle ja kansalle, silläkin on oma arvonsa", hän muotoilee.

Järjestelyjä varten on perustettu yhdistys, jonka takana on kristillisiä liikemiehiä ja yksityishenkilöitä.

Sitä ohjaa kansanedustajista koostuva ryhmä, jossa on Ahvenjärven mukaan toistaiseksi edustajia kaikista muista puolueista paitsi Rkp:stä ja vasemmistoliitosta.

Tilaisuuteen voi Ahvenjärven mukaan periaatteessa osallistua myös kristillisen kirkon ulkopuolelta. Ainakaan nyt muiden uskontokuntien edustajia ei ollut kuitenkaan kutsuttu.

Sisäministeri Päivi Räsänen piti kansallista rukousaamiaista historiallisen avauksena.

Hänen mielestään Suomessa on tuore näkökulma, kun turvaudutaan Jumalaan ja pyydetään häneltä apua "tähän tilanteeseen." Tilanteella Räsänen tarkoittaa henkistä hätää, huolta Suomen taloudesta, turvallisuuskysymyksiä, terrorismia ja Ukrainan kriisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat