Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Aarniolla oli ovela salajuoni

Jari Aarnio sai keskiviikkona uusia syytteitä uhkailusta ja lavastuksesta

Kotimaa
 
Jari Aarnio
Jari Aarnio

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota epäillään salajuonen kehittelemisestä.

Syyttäjän mukaan Aarnio painosti juonen avulla hasistynnyrijutun syytetyn muuttamaan kertomustaan. Aarnion epäillään yrittäneen peitellä omia jälkiään, sillä hänen epäillään itse järjestäneen hasiksen Suomeen.

Fakta

Aarniota syytetään 27 rikoksesta

 Jari Aarnio sai keskiviikkona tukun uusia syytteitä.

 Uudet syytteet ovat törkeä todistusaineiston vääristeleminen, törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, törkeä kavallus, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen, virkasalaisuuden rikkominen ja virkavelvollisuuden rikkominen.

 Syytekohtia on nyt yhteensä 27. Vakavimmat syytteet koskevat törkeitä huumausainerikoksia.

 Aarnio on alusta asti kiistänyt syyllistyneensä yhteenkään rikokseen.

 Käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyviä syytteitä. Oikeudenkäynnin on määrä päättyä huhtikuun puolivälissä.

 Huumejutun käsittelyn on määrä alkaa toukokuussa.

 Keskiviikkona myös kolme Aarnion alaista sai virkarikossyytteitä. Yhteensä neljä alaista on syytteessä.

Syyttäjän julkisista asiakirjoista käy ilmi, että juonen ensimmäinen osa liittyy Aarnion asianajajaystävään, joka edusti yhtä keskusrikospoliisin tutkiman tynnyrijutun epäiltyä.

Asianajajan mukaan Aarnio oli kertonut hänelle, että tämän päämies ja kaksi muuta epäiltyä ovat syyttömiä. Aarnio oli tarjoutunut auttamaan miehen puolustamisessa ja kertonut tietoja krp:n tutkinnan etenemisestä.

Asianajajaystävä puolestaan kertoi Aarnion antamia tietoja eteenpäin toisen epäillyn asianajajalle. Yksi tiedoista oli, että poliisi ei tiedä toukokuun kahdesta lähetyksestä mitään.

Asianajaja puolestaan välitti tiedot eteenpäin omalle asiakkaalleen. Tämä koki tutkintavankeuteen lähetetyt viestit uhkaavina, sillä mies oli kuulusteluissa kertonut omasta osuudestaan huumejutussa.

Uhkaukset konkretisoituivat syyttäjän mukaan myöhemmin, kun juoni siirtyi seuraavaan osaan.

Aarnion epäillään järjestäneen kaksi United Brotherhoodin liivimiestä asianajajan toimistoon. Järjestelyissä epäillään olleen apuna jengin johtohahmo Keijo Vilhunen.

Liivimiehet olivat kertoneet asianajajalle, että hänen päämiehensä tapetaan, jos tämä ei muuta kertomustaan. Asianajaja kertoi uhkailusta päämiehelleen, joka sitten muuttikin kertomustaan.

Juonen ei kuitenkaan epäillä päättyvän tähän. Samaan aikaan liivimiesten uhkailukäynnin kanssa huumepoliisi siirsi oman tutkintavankinsa, United Brotherhoodin jäsenen, Vantaan vankilaan samalle osastolle uhkailun kohteen kanssa.

Aarnion epäillään olleen siirron takana, ja syyttäjän näkemyksen mukaan siirrolla oli tarkoitus tehostaa uhkausta.

Jengiläinen on kertonut, että Aarnion alainen näytti hänelle uhkailun kohteen valokuvaa, ennen kuin hänet siirrettiin Vantaalle. Huumepoliisi myönsi kuulusteluissa, että on luultavasti näyttänyt epäillylle valokuvia. Hän kuitenkin kiisti, että olisi vaikuttanut vangin sijoitteluun.

Toinen huumepoliisi muisteli kuulusteluissa, että oli jokin este, minkä vuoksi vankia ei viety Riihimäelle vaan Vantaalle.

Vantaan vankilan apulaisjohtaja puolestaan on kertonut, että joku huumepoliisista soitti varmuudella vankiin liittyvistä järjestelyistä.

Syyttäjät epäilevät, että Aarnio yritti myös lavastaa samaisen jengiläisen syylliseksi huumejuttuun.

Aarnio ja Vilhunen saivat keskiviikkona syytteet törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Samassa yhteydessä tehtiin myös syyttämättäjättämispäätöksiä, joista jutun juoni käy ilmi. Päätökset koskivat viestejä välittäneitä asianajajia ja yhtä Aarnion alaista. Lisäksi Aarnion itsensä kohdalla tehtiin yksi syyttämättäjättämispäätös, joka liittyi laittomaan uhkaukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat