Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb: Koulutussäästöistä neuvotellaan vielä

Kotimaa
 

Pääministeri  Alexander Stubbin (kok) mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat keskustelevat lukioita ja ammattikouluja koskevan rahoituslain kohtalosta tänään perjantaina.

Jos hallituspuolueet päätyvät vetämään rahoituslain pois, tänään pitäisi järjestää valtioneuvoston ylimääräinen istunto ennen kello 13 alkavaa eduskunnan täysistuntoa.

Päähallituspuolueet kokoomus ja Sdp ajautuivat keskiviikkona ilmiriitaan säästöpakettiin kuuluvasta 191 miljoonan rahoituslaista.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd) ilmoitti silloin, että hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin esittää rahoituslain vetämistä pois, koska oppositio kaatoi maanantaina eduskunnan sivistysvaliokunnassa niin sanotun järjestämislain, jonka osuus säästöpaketista oli 69 miljoonaa euroa. Lain avulla kouluja olisi pakotettu yhteen.

Opetusministeriön kansliapäällikön Anita Lehikoisen mielestä järjestämislaki ja rahoituslaki olisi hyvä viedä yhdessä eteenpäin. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) vetosi Lehikoisen kantaan.

Kiuru ei aio antaa periksi kiistassa.

"Todella vielä vetoan hallitukseen, että se vetäisi esityksen pois eduskunnasta, sillä kyseessä ei ole enää sama säästöpaketti, josta hallitus on sopinut", Kiuru totesi torstaina.

Kiurun mukaan säästöpaketti on muuttunut "merkittävällä tavalla", kun oppositio kaatoi sen toisen osan, järjestämislain.

Se olisi pannut kaikki koulutuksen järjestäjät anomaan uusia toimilupia, jotka opetusministeriö olisi myöntänyt harkintansa mukaan.

"En voi esittää pelkkää rahoituslakia, koska silloin säästöt toteutuisivat sattumanvaraisesti. Järjestämislain myötä järjestäjäverkkoa olisi voitu yhteiskunnallisella harkinnalla tiivistää niin, että yksiköt ja koulutuksen alueellinen saavutettavuus säilyvät, mutta hallinnosta säästetään", Kiuru uskoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat