Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trevoc-johtaja kiisti tietoturvaongelman

Pasi Pataman mukaan seurantalaiteyhtiöllä on yhä asiakkaina viranomaisia

Kotimaa
 

Seurantalaiteyhtiö Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama vakuutti perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa, etteivät huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon liittyvät epäselvyydet ole aiheuttaneet tietoturvaongelmia yhtiön laitteisiin. Hänen mukaansa Trevocilla on yhä viranomaisia asiakkaina.

"Uskoisin, että jos olisi löytynyt ongelma, se olisi esitetty todisteena täällä", Patama totesi.

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Petri Knape sanoi aiemmin oikeudessa, ettei ole voitu sulkea pois sitä, että Trevocin laitteissa olisi ollut takaportti. Trevoc toimitti aiemmin laitteita Supon lisäksi muun muassa Helsingin poliisille ja tullille.

Pataman mukaan Trevoc ei olisi hyväksynyt Aarnion avulla hankittua 200 000 euron rahoitusta, jos tiedossa olisi ollut sen olevan mahdollisesti peräisin United Brotherhood -jengin läheltä, kuten syyttäjä esittää.

Patama sanoi oikeudessa uskoneensa, että rahoittaja oli lakimies, joka hoiti sijoitusyhtiön asioita. Syyttäjän tentatessa asiaa hän ei osannut yksilöidä, mistä tämä käsitys oli syntynyt.

Patama luonnehti Aarniolle välittämiään tietoja Trevocin laitteista, taloudellisesta tilasta ja toimitila-asioista normaalina kanssakäymisenä, jota hän kävi muidenkin kanssa.

Pataman arvion mukaan Aarnion pyrkimyksenä oli varmistaa Trevocin tuotteiden avulla, että hänen johtamallaan yksiköllä Helsingin poliisissa on riittävä toimintakyky. Teknisistä yksityiskohdista ei kannattanut keskustella Aarnion kanssa.

"Jarin kanssa ei voinut käydä teknistä keskustelua. Jos hänelle puhui tekniikasta, se oli yksinpuhelua", Patama luonnehti.

Patama kertoi, että esitutkinnan aikana tutkintaryhmän jäsenet olivat tavanneet häntä kuulustelujen ulkopuolella ilman asianajajan läsnäoloa.

Tutkintaryhmällä oli hänen mukaansa vaikeuksia ymmärtää teknisiä asioita, jotka liittyvät Trevocin laitteisiin.

"Jätkät hakivat minut auton takapenkille ja kysyivät, mitä kannattaa kuulusteluissa kysyä. Jeesasin jätkiä ja kerroin, mitä kannattaa kysyä", Patama sanoi.

Käräjäoikeus on nyt kuullut kaikkia yhdeksää syytettyä. He kiistävät syytteet.

Istunnot jatkuvat ensi viikolla todistajien kuulemisilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat