Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolueet yksimielisiä rahapelien yhdistämisestä

Rahapelijärjestäjät yhdistyvät aikaisintaan 2017

Kotimaa
 

Seuraava hallitus ottaa sisäministeriön teettämän selvityksen rahapelejä järjestävien tahojen yhdistämisestä suoraan hallitusohjelmaansa. Näin voi päätellä siitä, että selvitykseen osallistunut parlamentaarinen työryhmä seisoo yksimielisesti selvityksen takana.

Ryhmään kuuluu jäseniä niin hallitus- kuin oppositiopuolueista.

"Totta kai tämä tulee vaatimaan eräitä jatkovalmistelutoimia. Mutta kaikki poliittiset puolueet, jotka ovat mukana valmistelussa, ovat sitoutuneet tähän", työryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) kertoi sisäministeriön tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Hyötyjinä ovat Kanervan mukaan niin rahapelejä järjestävät toimijat kuin rahapelituottojen edunsaajatkin.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) kertoo, että hankkeen tarkoituksena ei ole sitoa seuraavaa hallitusta vaan tukea tulevia päätöksiä.

"Tämä on liian iso asia jätettäväksi Säätytalon käytäville pohdittavaksi kerralla", hän totesi. Säätytalossa on ollut tapana neuvotella hallitusohjelmasta.

Perjantaina julkaistun selvityksen mukaan Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja Fintoto voitaisiin yhdistää yhdeksi yritykseksi. Selvityksessä on myös vaihtoehtoinen malli, jossa Fintoto jatkaisi toimintaansa itsenäisesti.

Fintoton osalta selvitys kehottaa lisäselvityksiin siitä, miten hevosalan tulevaisuus mahdollisessa yhden toimijan mallissa turvattaisiin.

Kaikki osapuolet ovat osallistuneet aktiivisesti selvitystyöhön, kertoi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

"Peliyhtiöt ovat antaneet kaikki talousluvut ja aineistot ja tukeneet kaikin tavoin. Edunsaajaryhmissä keskusteltiin eniten, mikä on tuotonjakosuhde ja ettei se muutu."

Rahanjako uudessa yrityksessä menisi niin, että Veikkauksen edunsaajat saisivat 53 prosenttia, RAY:n edunsaajat 43 prosenttia ja Fintoton edunsaajat neljä prosenttia.

Fintoton ulkopuolelle jättävässä mallissa Veikkauksen edunsaajien osuus olisi 55 prosenttia, RAY:n 45 prosenttia.

Nergin mukaan hankeen toivotaan toteutuvan mahdollisimman nopeasti. Käytännössä se olisi valmis aikaisintaan 1. tammikuuta 2017.

Kireässä aikataulussa pysyminen edellyttäisi Nergin mukaan sitä, että lisäselvitykset saadaan valmiiksi ajallaan ja että Veikkauksen, RAY:n ja Fintoton toiminta pystytään muutosten ajan turvaamaan.

Paineita uudistukselle tuo internetissä pelattavien ulkomaisten rahapelien suosion kasvu ja rinnakkaiselon lietsoma kilpailuasetelma kotimaisten pelijärjestäjien kesken.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat