Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä jo myyty, kaksi odottaa ostajaa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

1 Kontioranta
Hinta 1,1 miljoonaa euroa.
Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä:

"Kunta lunasti alueen. Ensinnäkin halusimme tehdä kaikkemme, että saamme korvattua menetetyt noin 300 työpaikkaa. Siellä on teollisuus- ja varikkoalue, jossa yli puolet rakennuksista on jo myyty tai vuokrattu. On erilaista teollisuutta ja koulutusta. Toinen asia on asuminen. Varuskunnan läheisyyteen tulee 70 omakotitonttia sekä rivi- ja kerrostaloasumista. Tärkein on matkailu. Sinne tehdään vapaa-ajan keskus, mikä tarkoittaa hotellia, ravintoloita, liikuntapalveluita. Valmiina siellä on jo ampumahiihtostadion ja täysimittainen golf-kenttä. Alueella on viisi kasarmia, joista yhtä jo vuokrataan majoitukseen. Me koemme tilanteen nyt hyvinkin positiiviseksi. Ei varuskunnan lakkauttamista kannata jäädä suremaan."

2 Hennala
Hinta tulee olemaan kaikkein korkein, se ratkeaa kaavoituksen jälkeen.
Lahden kaupunginjohtaja
Jyrki Myllyvirta:

"Se on iso alue lähellä keskustaa, ja siellä on merkittävä määrä rakennushistoriallisesti merkittäviä rakennuksia. Erityisesti pieniin rakennuksiin on ollut paljon kiinnostusta. Näen, että siitä muodostuu historian tarinaan pohjautuva vetovoimainen asumis- ja yritystoiminnan alue, johon tulee myös uutta rakennuskantaa. Se tosin vie aikaa, että koko alue saadaan käyttöön. Sitä ei myydä kokonaisuutena. Varmaan jotkin kiinteistöt menevät tuleville käyttäjille ja osan ostavat sijoittajat. Vielä on vaikea sanoa, mikä tulee olemaan isojen kasarmien tuleva käyttö. Osa on tsaarin armeijalle 1910-luvulla rakennettuja. Nyt tehtävänä on alueen kaavoitus."

3 Kauhava
Hinta 4,45 miljoonaa euroa.
LSK Business Park, hallituksen puheenjohtaja Börje Linden:

"Lentokoulutus on ykkösvaihtoehto. On tehty selvitys, jossa yhdistettäisiin sekä siviili- että sotilaspuolen alkukoulutus samaan paikkaan. Silloin valtiokin säästäisi paljon rahaa. Lentokoulutuksen alkuvaihe siis palautettaisiin Kauhavalle. Siellä on 45 000 neliömetriä sekä korjaamo- ja lentokonehalli, ja sinne mahtuisivat kaikki koulutuskoneet, simulaattorit ja muut. Se on ehkä Suomen toiseksi paras lentokenttä, on päällystetty kolmen kilometrin kiitotie ja rullaustie koko matkan vieressä. Siellä on valtavat mahdollisuudet, on maata ja metsää. Sinne sopisi monenlaista teollisuutta ja koulutusta. Siellä on myös täysin moderni ruokala, johon mahtuu 600 ihmistä syömään."

4 Jämsän Halli
Tämä on vielä myynnissä. Hinta on noin puoli miljoonaa euroa.
Kehitysyhtiö Jämsek, toimitusjohtaja Ulla Haggrén:

"Halli sijaitsee sivussa, ja alue on laaja. Rakennusten käyttömahdollisuudet ovat nousseet esille keskusteluissa yritysten kanssa. Mutta jos liiketoimintaan löytyy oikea konsepti, ei se sivussa ole. Siinä on vieressä yksi merkittävä suomalainen ilmailuteollisuuden yksikkö Patria, joka työllistää yli 800 ihmistä. Olemme olleet keskusteluissa erilaisten toimijoiden kanssa, muun muassa pk-yritysten, mutta omistaja haluaisi myydä sen kokonaisuutena. Jos se pystyttäisiin pilkkomaan, sinne sopisi tuotantoa, varastointia, huoltoa, logistiikkaa. On silti myös käyty keskusteluja isompienkin toimijoiden kanssa."

5 Keuruu
Hinta 950 000 euroa.
KiinteistösijoitusyhtiöSarakallio Kiinteistöt Oy,
johtaja Timo Kauppinen:

"Nyt selvitämme, mihin alue soveltuu ja millaiset yritykset voisivat sinne tulla. Kevään aikana tulee tapahtumaan jo jotain. Yritystoimintaa, palvelutoimintaa ja pienteollisuutta sinne ainakin sopisi, ehkä hieman turismia myös. Alueella on hyväkuntoista ja monipuolista tilaa, liikuntahalleista korjaamohalleihin ja auditorioihin, osin järven rannalla. Yksi aihe on ollut turvallisuusalan koulutus ja turvallisuussateenkaaren alle voisi rakentaa monenlaista toimintaa. Mutta paljon saa vielä töitä tehdä."

6Kotkan saaret eli Rankki ja Kirkonmaa
Hinta 700 000 euroa.
Kotkan Saaret oy, yrittäjä Ismo Räty:

"Molempiin saariin tulee vierasvenesatamat, pienet saaristokaupat ja ravintolat. Kaikki bisnes perustuu matkailuun. Tulee myös yhteysalusliikenne. Sitten on arktika eli se, kun muuttolinnut lentävät saarien yli keväällä ja syksyllä, mikä tuo luontomatkailijoita. Kaikki nurkat on tarkoitus laittaa täyteen. Toukokuussa avaamme molemmat saaret. Kahdessa kasarmissa on esimerkiksi hyvät auditoriot kokouksia varten. Rakennuksia on kaikkiaan yli sata. On esimerkiksi rivitaloja, joita vuokrataan viikonlopuksi tai viideksi vuodeksi. Siellä voi asua vakituisesti, sillä laiva ajaa molempiin saariin joka päivä. Tai sitten voi tulla vain lohisopalle tai ottaa omat makkarat mukaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat