Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisille tulkannut yritys epäiltynä talousrikoksista

Poliisi arvioi rikoshyödyn nousevan noin miljoonaan euroon

Kotimaa
 

Helsingin poliisi tutkii harvinaisen suurta verorikosepäilyä, jossa viranomaisille tulkanneen yrityksen pääomistajaa epäillään noin 800 000 euron törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista. Verottajan laskema summa koostuu maksamattomista ennakonpidätyksistä ja arvonlisäveroista.

"Epäilty rikoshyöty saattaa nousta miljoonan euron paikkeille ja jopa yli, kun mukaan otetaan vielä maksamattomat työeläkevakuutusmaksut", tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala arvioi.

Poliisin epäilyn mukaan tulkkausyritys on muun muassa maksanut pimeitä palkkoja työntekijöilleen ja samalla laiminlyönyt oikean kirjanpidon helmikuusta 2011 helmikuuhun 2014.

Helsingin poliisi alkoi tutkia Helsingin Tulkkikeskus Oy:n hallituksen jäsenen epäiltyä törkeää veropetosta verottajan tekemän rikosilmoituksen perusteella.

Tulkkausyritys on toimittanut kaupparekisteriin tilinpäätöksensä viimeksi kolme vuotta sitten. Se on ilmoittanut vuodelle 2011 yllättävän pienen noin 88 000 euron liikevaihdon. Toimialakseen yritys ilmoittaa tulkkauksen ja kääntämisen.

Yritys on käyttänyt kymmeniä freelance-tulkkeja, jotka ovat kääntäneet muun muassa poliisikuulusteluissa, oikeudenkäynneissä ja vankiloissa sekä eri kaupungeille. Viranomaiset ovat maksaneet tulkkauskustannukset tietämättä epäillystä veronkierrosta.

Yritystoiminnan pääpaino on ollut pääkaupunkiseudulla, ja tulkit ovat työskennelleet muun muassa Helsingin käräjäoikeudelle.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi epäillyn 47-vuotiaan suomalaismiehen tammikuun lopulla. Mies oli tutkintavankeudessa viikon poliisitutkinnan aikana.

Poikkeuksellista on, että talousrikoksista epäilty ei ole kiistänyt tekojaan.

"Kuulustelussa hän ei ole kiistänyt rikosepäilyjä", rikoskomisario Suomala sanoo.

Tutkinnassa ei ole tällä hetkellä muita epäiltyjä.

Helsingin Sanomille tulkkausyrittäjä sanoo kertoneensa kaiken poliisille oikein. Hänen mukaansa epäillyt summat eivät kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa.

Hän ei halua kommentoida asiaa vielä tarkemmin.

Helsingin poliisin mukaan rikoskokonaisuuden tutkinta kestää vielä kuukausia.

Poliisi on aiemmin tutkinut verorikoksia, joissa rikoshyöty on laskettu miljoonissa euroissa. Nyt tutkittava tapaus lienee kuitenkin suurin, joka kohdistuu rikos- ja oikeusviranomaisten tilittämiin palvelumaksuihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat