Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bambu tulee pihoille

Kotimaa
 

Tässä vaiheessa vuotta on vielä vaikea arvioida, mitkä uutuuskasvit innostavat viherpeukaloita alkavalla kasvukaudella. Monien tuttujen kasviryhmien, kuten hortensioiden, kääpiöhavujen, koristeheinien ja ruusujen valikoimat kuitenkin monipuolistuvat edelleen.

Suomalaispihojen tulokkaita ovat ainakin bambut. Niistä esimerkiksi vuoriruokobambua on kasvanut Virossa jo pitkään. Suomessa se voi menestyä vain eteläisimmällä kasvuvyöhykkeellä.

"Se on ronkeli kasvupaikkansa suhteen. Vuoriruokobambu tarvitsee tuulensuojaisan kasvupaikan, ravinnerikkaan kasvualustan ja paljon valoa. Lisäksi se tarvitsee kunnon talvisuojauksen", neuvoo suunnitteluhortonomi Eva Wuite For Seasons Oy:stä.

Myös suomalaisesta luonnosta tutut ruokovartiset kasvit tekevät tuloaan pihoihin ja puutarhoihin. Pihakasveiksi sopivat esimerkiksi osmankäämit ja rantakukat.

"Luonnonkasveja käytetään erityisesti kosteikkojen ympäristöjen istutuskasveina", Wuite kertoo.

Hedelmäpuiden uutuuksia ovat esimerkiksi persikka- ja granaattiomenapuut. Muiden pihapuiden uusimpia tulokkaita ovat puolestaan esimerkiksi kirjo- ja saarnivaahterat, punapyökki sekä neidonhiuspuu.

"Uutuuskasvien kasvattaminen voi olla työlästä, vaikka onhan kokeileminen myös kivaa", Wuite muistuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat