Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten kesäleirien hakuaika alkoi – päiväleirit yhä suositumpia

Kesäleirihaku on käynnissä. Teemaleirit ovat suosittuja, mutta perinteisetkin pitävät pintansa.

Kotimaa
 
Tuomas Selänne
Kesäleirejä järjestetään erilaisten teemojen ympärillä. Kuvassa kesäleiriläisiä Helsingin Kallahdessa.
Kesäleirejä järjestetään erilaisten teemojen ympärillä. Kuvassa kesäleiriläisiä Helsingin Kallahdessa. Kuva: Tuomas Selänne

Haku tulevan kesän lastenleireille on parhaillaan käynnissä. Entistä useampi perhe ilmoittaa lapsensa päiväleireille, joilta lapset palaavat illaksi kotiin.

Kasvaneen kysynnän takia päiväleirejä järjestää yhä useampi leirijärjestäjä. Niiden suosiosta huolimatta perinteisille yön yli kestäville leireillekin riittää tulijoita.

Artikkeliin liittyvät

Päiväleirit ovat suosittuja, koska monissa perheissä vanhempien kesäloma lyhyempi kuin koululaisten kymmenen viikon loma. Vanhemmat haluavat koululaisille päivien ajaksi turvallista ja mukavaa tekemistä.

Esimerkiksi Kansallinen Lastenliitto järjestää päiväleirejä eri puolilla maata.

Pääosa leireistä järjestetään kesäkuussa, kun moni vanhempi on yhä töissä, mutta koulut jo sulkeutuneet.

"Olemme kokeneet sen tarpeelliseksi. Vanhemmille on haasteellista järjestää pienille koululaisille hoitoa päiviksi", sanoo toiminnanjohtaja Herttaliisa Tuure Lastenliitosta.

Suuren kysynnän vuoksi myös Pääkaupunkiseudun partiolaiset on lisännyt päiväleiritoimintaansa ja laajentanut sitä uusille alueille.

Sisäleikkipuisto Murulandia Helsingissä järjestää päiväleirejä jopa alle kouluikäisille. Viime kesänä se järjesti leirejä yli neljävuotiaille, mutta vanhempien toiveesta ikäraja laskettiin kolmeen vuoteen.

"Meillä on täällä paikkoja, missä voi nukkua päiväunet. Heinäkuu on vilkkain kuukausi, sillä monet päiväkodit ovat silloin kiinni", palvelupäällikkö Anastasia Lehtonen.

Suosittuja ovat myös erilaisten teemojen ympärille rakennetut leirit. On kokki-, viljely-, salapoliisi-, keksintö-, merirosvo-, kalastus- tai keramiikkaleiriä ja tietysti Harry Potter -leiriä.

"Meillä suosituimpia ovat olleet Pähkähullun professorin tiedepaja, eläinleirit ja teatterileirit", kertoo Lastenliiton Espoon aluejärjestön toiminnanjohtaja Johanna Lohiluoma.

Helsingin nuorisoasiainkeskuksesta kerrotaan, että nopeasti täyttyvät muun muassa eläintenhoitoon ja peliohjelmointiin liittyvät leirit. Myös tulevana kesänä Helsinki järjestää kentillään viime kesänä suosituksi osoittautunutta Nutafudista. Sinne 9–17-vuotiaat voivat tulla pelaamaan jalkapalloa ilman ennakkoilmoittautumista.

Vantaan nuorisoasiainpäällikkö Taina Saarenpää muistuttaa, että perheiden pitäisi leiriä valitessa muistaa kuunnella lasta.

"Lapsen kanssa pitäisi keskustella ja hänen haluaan kunnioittaa, ettei leiristä jää 'ei koskaan enää' -kokemusta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat