Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulvaviesti viljelijöiden kännykkään ensi syksynä

Kotimaa
 

Hieman yli 500 Kyröjoen ja Lapuanjoen varressa asuvaa viljelijää saa tulvaviestin kännykkäänsä ensi syksynä.

"Ensimmäinen varoviesti lähetetään jo, kun vedenpinta on lähtenyt nousuun, jotta maanviljelijät ennättävät siirtää kalliit koneensa pois pelloilta. Erityisen tärkeää se on syksyllä, jolloin pelloilla on paljon koneita", kertoo projektipäällikkö Satu-Mikaela Burman Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksesta.

Kyrönjoki ja Lapuanjoki on pengerretty peltojen suojelemiseksi, mutta keväällä 1984 ja 2012 sekä syksyllä 2013 tulvaluukut jouduttiin avaamaan äkillisen vedennousun vuoksi. "Syksyllä 2013 vettä tuli taivaalta kahdessa päivässä kuukauden sademäärä", Burman kertoo.

"Tiedottamisella varaudutaan tällaisiin poikkeustilanteisiin. Seuraavaksi tutkimme, miten kännykällä hälyttäminen soveltuu yllättäviin jääpatotulviin. Selvitämme myös viestittämistä älypuhelimiin, mutta valitettavasti niitä ei ole vielä kaikilla."

Keväällä 2013 jääpadon nostattama tulva kasteli Pyhäjoen keskustassa useita taloja. Vahingot olivat yli miljoona euroa. Pyhäjoen ja Kalajoen varressa asuu tulvaherkillä alueilla satoja ihmisiä.

Tulvatiedottamista kehittävät yhdessä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan maakunnat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat