Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin älylaitteita käytetään eri kouluissa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

 Kolmasluokkalainen, Espoo: "Kerran viikossa tai harvemmin luokassa on koulun läppärit, tai sitten mennään tietokoneluokkaan."

 Neljäsluokkalainen, Tampere: "Omia älypuhelimia on käytetty tiedonhankinnassa silloin tällöin, kun opettaja erikseen antaa luvan. Tietokoneluokassa on pelattu matikan, ympän ja enkun juttuja. Koulussa on uusia tabletteja, mutta niitä ei ole vielä käytetty. Luokan oma lehti tehtiin Wordilla kirjoittaen, mutta se julkaistiin paperilla."

 Neljäsluokkalainen, Kerava: "Luokassa on älytaulu ja opettaja käyttää sitä joka tunti. Käytämme sähköisiä oppimateriaaleja. Etsimme netistä tietoja ja katsomme videoita. Koulussa ei ole tällä hetkellä tietokoneluokkaa, mutta iPadeja käytämme välillä tunnilla, eniten matikassa." "Englannin tunnilla on käytetty omia puhelimia sanojen opetteluun."

 Viidesluokkalainen, Espoo: "Joskus käytämme omia älypuhelimia. Noin kerran viikossa käytämme koulun läppäreitä tai menemme tietokoneluokkaan."

 Seitsemäsluokkalainen, Oulu: "Kerran viikossa käytämme koulun iPadeja tiedonhakuun lukuaineissa."

 Kahdeksasluokkalainen, Kerava: "Luokassa on älytaulut ja nettiä käytetään koko ajan opetuksessa. Netin sisältöä pystyy älytaulun kanssa käyttämään jännillä tavoilla."

 Kahdeksasluokkalainen, Tampere: "Olemme epäsäännöllisesti tietokoneluokassa. Teemme esitelmiä, haemme tietoa. Käytämme omia puhelimia tiedonhakuun esimerkiksi biologiassa – kuvahakua kasveja keräillessä." "Kyselyihin ja kokeisiin vastaamme välillä puhelimen kautta. Oma puhelin on käytössä viikoittain oppitunneilla."

 Yhdeksäsluokkalainen, Oulu: "Kaksi kertaa viikossa, lähinnä äikässä, käytämme tietokonetta tietokoneluokassa. Omilla kännyköillä on tiedonhakua pari kertaa viikossa."

 Yhdeksäsluokkalainen, Kangasala: "Käyttäisin tietotekniikkaa oppimisessa mielelläni nykyistä paljon enemmän. Sitä käytetään nyt lähinnä vain yksittäisillä tunneilla tiedonkeruuseen tai yksittäisiin tehtäviin. Sen avulla voisi opiskella myös isompia kokonaisuuksia. Pidän sitä tehokkaana ja hyödyllisenä tapana oppia, pystyn esimerkiksi nopeasti jakamaan asioita kavereille ja pyytämään apua. Pystyn keskittymään hyvin opiskeluun tietokoneella."

 Yhdeksäsluokkalainen, Lappeenranta: "Käytämme puhelimia tunneilla esimerkiksi tiedonhankintaan tai kyselyiden täyttämiseen noin 2–4 kertaa viikossa.""Terveystiedon tunneilla jokainen saa oman, koulun kustantaman iPadin käyttöönsä tunniksi. Etenkin historian opetuksessa netistä on paljon iloa."

HS-työryhmä: Heikki Aittokoski, Katarina Baer, Anni Lassila, Outi Salovaara, Marjo Valtavaara

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat