Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavo Arhinmäki on tänään HS:n vaalitentissä

Kotimaa
 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki on tänään tiistaina kello 10 HS:n ensimmäisen puheenjohtajatentin vieraana.

Haastattelu nähdään HS.fi-sivuilla suorassa lähetyksessä kello 10–10.20. Se on katsottavissa myös myöhemmin HS.fi-sivuilla.

HS haastattelee kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat lähiviikkoina. Seuraavana on vuorossa Rkp:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund, jonka haastattelu nähdään HS.fi:ssä torstaina kello 10.

Vasemmistoliitto lähtee vaaleihin oppositiopuolueen asemasta. Puolue jätti hallituksen vuosi sitten, kun ei hyväksynyt kehysriihiesitystä. Tämän jälkeen pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoi, ettei vasemmistoliitto voi jatkaa hallituksessa. Kulttuuri- ja urheiluministerinä toiminut Arhinmäki sekä liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) jättivät eronpyyntönsä.

Vasemmistoliiton hallitustaipaleen päätti perusturvan heikkeneminen säästöpaketin myötä. Heille ei kelvannut esitys, jonka mukaan työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille ei tulisi täysimääräistä indeksikorotusta.

Tuoreimmassa HS-gallupissa helmikuussa puolue sai 8,5 prosentin kannatuksen.

Viime kevään europarlamenttivaaleissa puolue ylsi kuitenkin yli yhdeksän prosentin kannatukseen, mikä on tavoite huhtikuun eduskuntavaaleissakin.

Jos vasemmistoliiton vaalitulos olisi yhtä hyvä kuin eurovaaleissa, jopa neljä lisäpaikkaa voisi olla mahdollista.

Vasemmistoliitto sai vuoden 2011 vaaleissa 14 kansanedustajaa, mutta kaksi heistä, Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho, perustivat oman vasenryhmänsä.

Kaksikko ei voinut hyväksyä Kataisen johtaman kuuden puolueen hallituksen ohjelmaa. Yrttiaho jää nyt pois eduskunnasta, mutta Mustajärvi on vasemmistoliiton ehdokkaana Lapissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat