Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älylaitteet käyttöön!

Kotimaa
 
Topi Haapasaari

Me kahdeksasluokkalaiset Naantalissa käytämme koulun tietokoneita pari kertaa viikossa. Kaikilla meidän luokkalaisilla on omat älypuhelimet, ja niitä käytämme tunneilla tiedonhakuun vaihtelevasti.

Osa koulumme tietotekniikkavälineistä on vanhentuneita. Pöytätietokoneet toimivat hyvin, mutta kannettavat tietokoneet ovat huonoja. Koululla on tusinan verran uusia ja tusinan verran vanhoja läppäreitä. Suuri osa vanhoista ei edes käynnisty ja osalla uusista ei pääse verkkoon.

Jonkun opettajan tunneilla haemme tietoa verkosta noin kerran viikossa, mutta on lukuaineita, joissa omia puhelimia tai koulun tietokoneita käytetään korkeintaan kerran kuussa.

Se on tosi vähän, kun ajattelee, mikä meitä työelämässä odottaa. Ja kun tietää, että meillä kaikilla on hyvät kännykät.

Opettajissa on niitä, jotka suhtautuvat omien älypuhelinten käyttöön varautuneesti. He pelkäävät, että surffaamme väärissä paikoissa, kuten Instagramissa, Whatsappissa tai uutissivuilla.

Sitä kuitenkin tapahtuu harvoin, tai niin vähän aikaa, ettei se juuri häiritse oppimista. Päinvastoin enemmistöllä meistä ei ole ongelmaa keskittyä olennaiseen. Tiedonhakeminen verkossa on nopeampaa, helpompaa ja tehokkaampaa kuin kirjoja hakemalla ja kanniskelemalla.

Entä fyysiset valmiudet? Kymmensormijärjestelmää opimme alakoulussa ehkä kolmen tunnin verran, ja se siitä.

Vanhanaikaiselta tuntuu sekin, että tietotekniikan perusteita opetetaan vain valinnaisaineena. Mielestäni meidän pitäisi käyttää älylaitteita oppimisessa kymmenen kertaa enemmän kuin nykyisin.

 

Kirjoittaja on Naantalin Suopellon koulun kahdeksasluokkalainen. Hän tutustui työelämään viime viikolla Helsingin Sanomien toimituksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat