Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksella on arka paikka

Kotimaa
 
Unto Hämäläinen
Unto Hämäläinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Kuukausiliitteen toimittaja.

Vaalipäivään on enää kuukausi ja kuitenkin 35 prosenttia empii yhä, äänestääkö ollenkaan tai mitä puoluetta äänestää. Maaliskuussa 2011, kuukautta ennen viime eduskuntavaaleja, näitä empijöitä oli vain 29 prosenttia.

Viime kerralla äänestysprosentti oli 70,5, joka oli korkeampi kuin kolmissa edellisissä eduskuntavaaleissa. Näyttää siltä, ensi vaalien prosentti on alhaisempi kuin viime kerralla.

Kokoomus on hyötynyt huonosta äänestysaktiivisuudesta, sillä sen väki yleensä käy uurnilla. HS-Gallup paljastaa kokoomuksen aran paikan. Nyt sen kannattajia vaivaa uskon puute. Keskustan, vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja Sdp:n kannattajat ovat puoluevalinnastaan varmempia kuin kokoomuksen kannattajat.

Varmojen äänestäjien osuus on muiden puolueiden joukoissa noussut, mutta kokoomuksessa varmojen osuus on laskenut.

Sitä ei sovi ihmetellä, sillä tämä on jo viides peräkkäinen HS-gallup, jossa kokoomuksen kannatus on ollut noin 17 prosenttia. Puolueen kannatus oli vielä viime keväänä ja kesänä tehdyissä viidessä mittauksessa keskimäärin 20 prosenttia.

 

Toimittaja Unto Hämäläinen seuraa eduskuntavaalikamppailua Perässähiihtäjä-blogissaan osoitteessa blogit.hs.fi/perassahiihtaja.

Unto Hämäläinen HS
Kirjoittaja on HS:n Kuukausiliitteen toimittaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat