Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sekoitus kapinaa ja valtiomiestä

Paavo Arhinmäellä on ongelmia median kanssa

Kotimaa
 
Ville tietäväinen
Kuva: Ville tietäväinen

Uhmakas räyhäpoliitikko vai valtiomies? Paavo Erkki Arhinmäki, 38, on sekoitus pätevää poliitikkoa ja pätevää anarkistia.

Vasemmistoliiton johtoon hän tuli vuonna 2009 nuoren sukupolven rytinässä, 33-vuotiaana. Saman ikäisenä kuin Jyrki Katainen tuli kokoomuksen johtoon.

Arhinmäki yrittää pitää käsissään sekä punavihreitä nuoria että perinteistä työväkeä. Ydinvoiman ja nollatyösopimusten vastustus on samassa paketissa homoliittolain ja kaikkein köyhimpien puolustamisen kanssa.

Yhteiskunnan sääntöjä ravisteleva vaihtoehtokulttuuri, keskustakirjasto ja nappulaurheilu, kaikki mahtuvat mukaan.

Arhinmäki on edelleen ylpeä siitä, että hänen työnsä tuloksena Helsingissä on luvallisia graffitiseiniä.

Mies pitää mielellään valkoisia lenkkitossuja tumman puvun kanssa, eduskunnassakin. Mukavuudenhalua ehkä, mutta ehkä myös eduskunnan pukeutumisnormien arvostelua.

Arhinmäellä on poliittista pelisilmää ja hän panee itsensä likoon saadakseen asiat puolueessa eteenpäin.

Poliittisissa väittelyissä hän on lahjakas. Tilannetaju ja terävät viillot kevyellä huumorilla höystettynä tekevät Arhinmäestä yhden eduskuntateatterin päänäyttelijöistä.

Hän ottaa usein yhteen arkkivihollisensa Timo Soinin kanssa, joskin useimmiten Soinin provosoimana. Soini vihaa vasemmistoliittoa kuin ruttoa.

Tahattoman naurunremakan Arhinmäki aiheutti kerran puhuessaan ministerinä stay up -bonuksista, kun puhe oli yritysjohtajien stay-bonuksista.

Arhinmäki kannattaa Englannin Valioliigassa Chelseaa, ison rahan joukkuetta Länsi-Lontoosta. Hän kuitenkin haluaa korostaa, että koko jalkapallo lajina on alempien sosiaaliryhmien urheilua. Kriketti- tai hevospoolokatsomoissa häntä ei näy.

Chelsea ja ruotsalainen AIK valikoituivat hänen suosikeikseen setänsä mieltymysten kautta. Seurauskollisuus kulkee suvussa. Itse hän pelaa Käpylän Pallon ikämiehissä maalivahtina.

Hän kärsii siitä, että lasten urheiluharrastuksista on tullut liian kalliita pienituloisimmille.

Kulttuuri-, urheilu- ja tasa-arvoministeri hän oli samaan aikaan kun perheeseen syntyi lapsi. Hallitus ja puolueen johtaminen veivät aikaa, kirjoitustyöt jäivät yöhön. Stressiä puski.

Tarkkailijat sanovat, että Arhinmäki on nyt rennompi, mutta hänen asenteensa mediaa kohtaan on vuodesta toiseen yhtä vaikea. Aivan kuin jokainen hänelle esitetty kysymys olisi hyökkäys häntä itseään kohtaan.

"Media luo karikatyyrejä, joista ei tunnista itseään", Arhinmäki sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat