Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n Venäjä-politiikka käy puolueiden enemmistölle

Kotimaa
 

Suomen tulisi harjoittaa kahdenvälistä ulkopolitiikkaa suhteessa Venäjään, vaikka se veisi Suomen eri linjoille EU:n kanssa. Tätä mieltä ovat perussuomalaiset ja vasemmistoliitto.

Näkemykset käyvät ilmi EU-tenttiä varten eduskuntapuolueille tehdystä kyselystä.

Kokoomus on väitteestä täysin eri mieltä eli sen mielestä Suomen on hoidettava Venäjä-suhdettaan EU:n kautta. Myös keskustalaisten, ruotsalaisten, kristillisten, vihreiden ja demarien mielestä Venäjä-politiikkaa on mielekästä harjoittaa Brysselin kautta, mutta puolueet eivät ole yhtä jyrkkiä kuin kokoomus.

Kokoomuksen mielestä Suomen edun mukaista on toimia tiiviisti osana EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa ja vaikuttaa sen linjauksiin. Perussuomalaisten mielestä EU:n yhtenäisyys on Ukrainan kriisissä tärkeää, mutta Suomen on Venäjän naapurina säilytettävä myös hyvät kahdenväliset suhteet.

Puolueiden kannat Suomen EU-politiikan suunnasta ovat odotusten mukaisia. Myönteisimmin EU:hun suhtautuu kokoomus, kun taas perussuomalaiset ovat kriittisimpiä. Vasemmistoliitto on monissa asioissa samalla linjalla kuin perussuomalaiset.

Puolueille esitettiin idea, jonka mukaan EU-tasolla pitäisi kehittää sisäisiä tulonsiirtomekanismeja (esim. työttömyysturva), jotta EU:lla olisi paremmat mahdollisuudet vastata talouden haasteisiin.

Täysin eri mieltä ovat perussuomalaiset, kokoomus, keskusta, kristilliset ja ruotsalaiset. Jokseenkin eri mieltä ovat demarit ja vasemmistoliitto.

Kerjäämisen kiellossa puolueiden mielipiteet hajoavat. Puolueille esitettiin väite, jonka mukaan kerjäämisen kieltäminen on hyvä tapa vähentää köyhyyteen perustuvaa liikkuvuutta (esim. romanit) EU:ssa.

Perussuomalaiset kannattavat kerjäämisen kieltoa, kun taas vihreät, vasemmistoliitto ja ruotsalaiset ovat väitteestä täysin eri mieltä. Kristilliset, keskusta ja kokoomus on väitteestä jokseenkin eri mieltä.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat