Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talven influenssakausi jatkuu edelleen

Huippu on ohitettu, mutta ihmisiä on vieläkin sairastunut runsaasti Itä-, Etelä- ja Keski-Suomessa

Kotimaa
 

Talven influenssakauden huippu on ohitettu, mutta sairastumisia on edelleen paljon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannan mukaan ihmisiä hakeutui terveyskeskukseen influenssan takia eniten helmikuun lopulla. Huippu osui hieman myöhempään kuin muutamana edellisenä vuonna.

Kaudesta tuli pitkä, sillä se alkoi kuukauden keskimääräistä aiemmin, jo joulukuussa. Nyt influenssaa on vielä paljon Itä-, Etelä- ja Keski-Suomessa.

Liikkeellä on ollut useita eri viruksia, joista eniten ihmisiä sairastutti kaksi A-virusta. Niistä toinen ehti muuntua ennen kauden alkua siitä, millainen virus oli ollut rokotteesta päätettäessä. Siksi rokotteen suoja heikkeni hieman. Viime aikoina sairastumisia on aiheuttanut etenkin B-virus.

Influenssan takia on joutunut tehohoitoon 25 ihmistä. Heistä lähes kaikki sairastivat A-virusta. Osalla oli influenssarokotus, jonka he olivat saaneet vakavan sairauden takia.

Influenssa näyttää iskeneen erityisesti iäkkäisiin. Heitä on joutunut sen takia sairaalaan ja tehohoitoon. Myös hoitolaitoksissa on esiintynyt influenssaepidemioita.

Suomessa ei ole silti vielä raportoitu kuolemantapauksista kuten monessa muussa Euroopan maassa.

Ihmisiä sairastuttaa influenssan ohella myös kaksi tavallista flunssavirusta, adeno- ja rinovirukset.

Lisäksi liikkeellä on flunssan kaltaisia oireita aiheuttava rs-virus, jota todettiin syksyllä ennätyksellisen paljon. Virus aiheuttaa etenkin lapsille keuhkokuumetta ja muita hengitystietulehduksia.

Alkanut katupölykausi voi pitkittää kaikkia hengitystietulehduksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat