Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin uuden koneen lipunmyynti alkaa huhtikuussa

Uuden Airbus 350:n rungosta yli puolet on kevyttä hiilikuitua

Kotimaa
 
Airbus
Finnairin uutuuskoneen bisnesluokassa on väljät tilat.
Finnairin uutuuskoneen bisnesluokassa on väljät tilat. Kuva: Airbus

Lentoyhtiö Finnair aloittaa huhtikuussa lipunmyynnin uuden konetyyppinsä lennoille, joilla yhtiö pyrkii taittamaan pitkään jatkuneet taloudelliset vaikeutensa.

Reittilennot Airbus 350 XWB -koneilla pyritään aloittamaan lokakuun lopussa. Ensimmäisen lennon päivämäärä kerrotaan, kun lipunmyynti alkaa 9. huhtikuuta.

Finnair esitteli uusien Airbus 350 XWB -koneiden yksityiskohtia ja aikataulua medialle keskiviikkona Vantaalla. Ensimmäisen kaukolentonsa A350:llä Finnair tekee Shanghaihin. Sen jälkeen otetaan kohteiksi Peking, Bangkok, Hongkong ja Singapore.

Uuden koneen vetonaula on sisätilojen valaistus. Värimaailmaa muunnellaan lennon eri vaiheissa led-valoilla nousujen ja laskujen, ruokailujen ja nukkuma-aikojen mukaan. Eri vaihtoehdot on ohjelmoitu minuutilleen.

"Kun laskeudutaan Kaukoitään, meillä on lämpimät sävyt, ja kun laskeudutaan Skandinaviaan, meillä on coolimmat sävyt", sanoi suunnittelija Vertti Kivi keskiviikkona Vantaalla.

Finnair on tilannut koneita 19. Tänä vuonna käyttöön otetaan neljä konetta ja vuosina 2016–2017 seitsemän konetta. Loput kahdeksan konetta saapuvat 2018–2023. Koneiden kokonaishinnaksi on arvioitu kolme miljardia euroa.

A350 syrjäyttää käytöstä A340-koneet, mikä tietää Finnairille säästöä polttoainekuluissa. Uusi konemalli säästää Airbusin mukaan 25 prosenttia polttoainetta verrattuna vanhaan A340:een. Lisäksi A350:ssä on enemmän penkkejä.

Säästöt kertyvät uudesta moottorista, painon vähenemisestä ja parannetusta aerodynamiikasta. Uudesta koneesta 53 prosenttia on kevyttä ja kestävää hiilikuitua.

Tunnistettavuutta uudelle konemallille tuo sen siipi, jonka kärki on kaareva.

Finnair saa koneen käyttöönsä ensimmäisenä eurooppalaisena yhtiönä, mikä tuo sille kustannusetua ja kiinnostavuutta kilpailijoihin nähden lähivuosina. Maailmalla ensimmäisen koneen sai viime joulukuussa Qatar Airways. Myös Vietnam Airlines ehtii saada ensimmäisen koneensa ennen Finnairia.

Finnairin ensimmäisiä koneita kootaan parhaillaan Ranskan Toulousessa. Ensimmäinen koelento Finnairin koneella tehdään elokuussa.

Uuden konetyypin sekä henkilöstösäästöjen ja myynnin uudistamisen toivotaan kääntävän Finnairin taas kasvuun ja voitolliseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat