Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjailija Veijo Baltzar ostaa Minna Canthin kotitalon Kuopiossa

Kotimaa
 
Juha Saastamoinen
Veijo Baltzar
Veijo Baltzar Kuva: Juha Saastamoinen

Kirjailija Veijo Baltzar on tehnyt esikauppasopimuksen Minna Canthin kotitalosta Kanttilasta rakennusliike NCC:n kanssa ja maksanut talosta käsirahan. Osapuolet allekirjoittavat varsinaisen kaupan kesäkuussa.

Baltzar aikoo remontoida Kuopion keskustassa sijaitsevan huonokuntoisen talon. Sen uudeksi nimeksi tulee Kulttuuri- ja kongressikeskus Baltzar-Kanttila.

"Sinne tulee kulttuuriravintola, monikulttuurinen teatteri, kirjallisuustilaisuuksia ja kirjailijoille majoitustiloja, juhlatilat. Tiloja voi vuokrata kulttuurin ja luovan toiminnan käyttöön", Baltzar kertoo.

"Monet ovat kysyneet, tuleeko sinne romanitoimintaa. Ei tule, sillä Kuopiossa on jo romanien yhdistys ja he osaavat hoitaa sen puolen parhaiten. Tästä tulee kulttuuriareena."

Baltzar on kotoisin Kuopiosta ja kutsuu itseään mustalaiseksi.

Baltzar ei kerro Kanttilan kauppahintaa. Hän uskoo sijoittavansa kauppahinnan lisäksi talon remontointiin 400 000–500 000 euroa.

Baltzar aikoo saada rahaa hankkeeseen myymällä Espoon-talonsa ja muuttamalla pienempään. Hän aikoo myös käynnistää varainkeräyksen. Kanttilan toimintaa pyörittämään Baltzar perustaa säätiön.

Minna Pölkki HS
Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat