Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV:n tentissä kiisteltiin taloudesta

Puoluejohtajien televisiopaneelissa riitti vauhtia

Kotimaa
 

Talous hallitsi keskiviikkoiltana puoluejohtajien ensimmäistä tv-tenttiä, jossa riitti vauhtia, keskeytyksiä ja päällekkäin puhumista.

Esimerkiksi kokoomuksen lupaama parin miljardin euron verojen alennus sai puheenjohtajat kiivailemaan.

Keskustan Juha Sipilän mukaan kyseessä on silkka humpuuki eikä veroalen toteuttaminen ole mahdollista.

"Aika rajusti sanottu", kommentoi pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb Sipilän arviota. Stubbin mukaan Suomi ei lähde nousuun pienellä näpertelyllä.

Stubb peräsi Sipilältä, mikä keskusta oikein ajaa, kun tuntuu, että tämä peruu kaikki tavoitteensa, kuten investointirahaston ja alkoholipolitiikan.

"Täällä pitää puhua totta, tuo on humpuukia", Sipilä vastasi Stubbille.

Myös valtion roolista työllistämisessä puheenjohtajat olivat eri mieltä. Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan rooli vaihtelee ja nyt se voisi olla aktiivinen, mutta Stubb oli toista mieltä: "Työ synnyttää työtä."

Myös Sdp:n leikkauslistoja Rinteeltä tivattiin, mutta hän sanoi kertovansa niistä vasta perjantaina: "Miljardiluokasta on leikkauksissa kyse."

Perussuomalaisten Timo Soini luetteli jo tutun leikkauslistansa, johon kuuluvat muiden maussa valtion ict-tuet, tuulivoiman syöttötariffit, kehitysapu ja maahanmuuttokulut.

Rkp:n Carl Haglund ja vihreiden Ville Niinistö paheksuivat leikkausintoilijoiden arvomaailmaa.

Vauhtiin MTV Uutisten tentti pääsi koulusäästöjen jälkipuinnilla. Puheenjohtajilta kysyttiin, ovatko eduskunnan viime metreillä perumat koulusäästöt vielä edessä, ja miksi nykyiset ja entiset ministeritkin äänestivät omia esityksiään vastaan.

Vihreitten Niinistö, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Sdp:n Rinne moittivat lakiesityksiä huonoiksi tai matkan varrella muuttuneiksi.

Pääministeri Alexander Stubb korosti yhä, että rakenneohjelman toteuttaminen olisi ollut tärkeää.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan koulutussäästöt ovat vielä edessä, mutta Arhinmäen mukaan kyse on pikemminkin teknisistä kehyksistä.

Rakenteellisia säästöjä tarvitaan vastakin myös Rkp:n Haglundin mukaan.

Puheenjohtajille kysymyksiä esittivät toimittajat Eeva Lehtinen ja Jussi Kärki. Paikalla olivat nyt kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Toimittajat tivasivat myös Sipilältä, miksi hän ei tullut Helsingin yliopistossa aamupäivällä pidettyyn Eurooppa-keskusteluun.

Sipilä kertoi aikatauluongelmista ja lisäsi, että tilaisuuden järjestäjät olivat myös uhkailleet hänen avustajiaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat