Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pudasjärvi haluaa Kollajan

Kotimaa
 

Pudasjärven kaupunginvaltuusto kannattaa Kollajan altaan rakentamista. Myönteinen päätös syntyi torstai-iltana tiukkasanaisen kokouksen päätteeksi äänin 18–17. Kaupunginhallitus oli ottanut hankkeeseen aiemmin kielteisen kannan.

PVO-vesivoima, entinen Pohjolan Voima, on vuosikymmenien ajan halunnut rakentaa Kollajan tekoaltaan ja voimalaitoksen. Hankkeen toteutuminen vaatisi vuoden 1987 koskiensuojelulain kumoamista.

Noin 150 miljoonaa euroa maksavan Kollajan rakentaminen työllistäisi viisi vuotta arviolta 250 työntekijää. Kiinteistöverotuloja Pudasjärven kunta saisi noin miljoona euroa vuodessa. Allas vähentäisi tulvariskiä, sillä osa Iijoen virtaamasta ohjattaisiin tekojärveen.

Kollajan paliskunnan mukaan allasalue tuhoaisi poroelinkeinon, koska allas ja sen laskukanava jakaisivat laidunalueet kolmeen osaan. Hankkeen vastustajien mielestä allas tuhoaisi myös koskiluontoa ja vaikeuttaisi vaelluskalojen nousua Iijoen sivujokeen Livojokeen.

OIKAISU 22.3. Uutisessa kirjoitetaan,että PVO-vesivoima on entinen Pohjolan Voima. Tosiasiassa PVO-Vesivoima kuuluu Pohjolan Voima -konserniin ja on Pohjolan Voima Oy:n tytäryhtiö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat