Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rehellinen koreilija raikastaa politiikkaa

Kotimaa
 
Ville Tietäväinen
Kuva: Ville Tietäväinen

Toukokuussa 2014 äijäporukka naureskeli vedet silmissä katsellessaan Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä kuvia puolustusministeri Carl Haglundista (r).

Haglund esitteli kahdeksansivuisessa kuvakoosteessa miesten kesämuotia Mannerheim-museossa erilaisiin liiveihin ja rusetteihin sonnustautuneena.

Yksi miehistä selitti, että Tampereella tuolla lailla keekoilevaa miestä kutsutaan "kekkeruusiksi".

"Se näyttää mieheltä, joka sanoo köyhälle kepillä päivää", mies sanoi. Ja taas naurettiin.

Rkp:n puheenjohtaja, vuodesta 2012 puolustusministerinä toiminut Haglund, 35, aiheuttaa samanlaisia voimakkaita reaktioita usein esimerkiksi maakuntalehtien pääkirjoittajissa, kun hän lausuu mielipiteitään Venäjästä.

Viime aikoina Haglund on kutsunut Venäjää esimerkiksi "täysin epäluotettavaksi" (Lännen Media 6. 2.) tai maaksi, joka "sanoo yhtä, mutta tekee ihan toista" (Verkkouutiset 16. 3.).

Nuorta puolustusministeriä paheksutaan pääkirjoituksissa siitä, että hän tällä lailla varomattomasti tölvii suurta rajanaapuria.

Mutta se ei Rkp:n puheenjohtaja Haglundia haittaa. Päinvastoin: tapa olla raikkaasti oma itsevarma itsensä on Haglundin tavaramerkki.

Haglund ei muutenkaan istu perinteiseen kuvaan korpisoturimaisesta puolustusministeristä.

Silti, ratsastustallihenkiseen kevytuntuvatakkiin pukeutuneenakin, Haglund huseeraa kansainvälisissä ympyröissä "suvereenisti", ainakin jos puolustusministeriön virkamiesten kertomisiin on luottaminen.

"Hän elää hetkessä ja on erittäin uskottava kansainvälisillä kentillä. Asema antaa oikeutuksen", kehuu yksi virkamies.

Toimittajan näkökulmasta Haglund on halutessaan rento, helposti lähestyttävä ja fiksu.

Haglund toimi ennen EU-parlamenttiin pääsyään vuosina 2007–2009 ensin ministeriryhmän erityisavustajana, sitten poliittisena valtiosihteerinä. Kokemuksista on hyötyä ministerin pestissä.

Sitä ennen Haglund oli toimittaja. Se ehkä selittää osaltaan, kuinka sujuvasti Haglund osaa käsitellä mediaa ja esiintyä.

Puolustusvoimissa ihmeteltiin sitä, että Haglund omaksui asiat nopeasti, vaikkei hän ole käynyt armeijaa.

Kehuja on tullut myös poliittisesta pelisilmästä ja sisäpiirivaikuttamisesta. Puolueen sisällä Haglundia moititaan kontrollifriikiksi, mutta haastajaa ei vielä näy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat