Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä ja vaalitentin pitäjät sopivat uhkailukiistan

Järjestäjien mukaan viestien tarkoitus oli "osallistumisen motivointi"

Kotimaa
 
Markku Ulander Lehtikuva
Juha Sipilä (3. vas.) puhui uhkailusta MTV3:n vaalipaneelissa keskiviikkona. Keskusteluun osallistuivat myös muun muassa Paavo Arhinmäki (vas.), Päivi Räsänen ja Timo Soini.
Juha Sipilä (3. vas.) puhui uhkailusta MTV3:n vaalipaneelissa keskiviikkona. Keskusteluun osallistuivat myös muun muassa Paavo Arhinmäki (vas.), Päivi Räsänen ja Timo Soini. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Keskiviikkoisen EU-vaalitilaisuuden järjestäjät pahoittelevat tiedotteessaan sitä, että "osallistumisen motivointiin" tarkoitetut puoluejohtajille lähetetyt sähköpostiviestit olivat tulkittavissa julkisuudella painostamiseksi.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä syytti keskiviikkona MTV3:n vaalipaneelissa EU-paneelin järjestäjiä uhkailusta.

Keskusta ja EU-vaalipaneelin järjestäjät kävivät torstaina läpi sitä, miksi Sipilälle syntyi käsitys, että häntä painostettiin osallistumaan keskiviikkona järjestettyyn EU-aiheiseen puoluejohtajien vaalitenttiin.

"Uhkaus on liian vahva termi. Missään nimessä emme ole uhanneet", sanoo yksi järjestäjistä, Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen toiminnanjohtaja Arto Aniluoto.

"Viestien tulkinnassa oli väärinkäsitys."

Väärinkäsityksen aiheuttaneissa kahdessa viestissä on ollut kyse siitä, miltä Sipilän mahdollinen poissaolo paneelista voisi julkisuudessa näyttää, Aniluoto sanoo.

"Tämä viesti oli tulkittu sillä tavalla, että olisimme ikään kuin uhanneet kommentoivamme jollain tavalla julkisuudessa, mikäli Sipilä ei olisi osallistunut."

Keskusta ja Eurooppalainen Suomi -yhdistys lähettivät uhkailuväitteiden selvittämisestä yhteisen tiedotteen, jonka on keskustan puolesta allekirjoittanut puoluesihteeri Timo Laaninen.

"Asiat on nyt kuitenkin keskusteltu läpi ja sovittu", tiedotteessa todetaan.

Aniluodon mukaan vaalitenttiä valmisteltiin monen järjestäjän kesken ja yhteistyössä puolueiden kanssa. Koska mukaan toivottiin kaikkia puoluejohtajia, valmistelu vaati aikaa ja paljon viestien vaihtoa.

Aniluoto sanoo, että myös vaalitentin päivämäärää vaihdettiin useaan otteeseen, jotta se olisi saatu sopimaan kaikkien puheenjohtajien aikatauluun, mutta lopulta tämä ei ollut mahdollista.

Paneelin järjestelyistä vastasi suurimmaksi osaksi Aniluoto. Mukana olivat myös Helsingin yliopiston alumniyhdistys, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Euroopan komission Suomen-edustusto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat