Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorta naista pidettiin vankina yli neljä vuotta

Isä ja tytär saivat vankeutta törkeästä ihmiskaupasta

Kotimaa
 
STT

Nuorta naista yli neljä vuotta vankinaan pitänyt kaksikko tuomittiin ehdottomaan vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan isä ja tytär onnistuivat houkuttelemaan uhrin mukaansa käyttämällä hyväkseen muun muassa hyväuskoisuutta. Lääkärinlausunnon mukaan uhri on ikäistään kehittymättömämpi ja helposti johdateltavissa.

Kaikki alkoi vuonna 2010. Uhri oli tavannut tyttären ensin internetissä, ja myöhemmässä tapaamisessa tytär oli esitellyt mukana tulleen isänsä serkkunaan. He houkuttelivat uhrin matkaansa.

Oikeuden mukaan isä "otti uhrin naisekseen" vastoin tahtoa ja teki tälle neljä lasta, jotka syntyivät vuoden välein, nuorin naisen päästyä vapaaksi. Lapset merkittiin miehen tyttären nimiin.

Oikeuden mukaan kaksikko sai uhkailulla ja väkivallalla uhrinsa lamautumaan ja uskomaan, ettei hänellä ollut mahdollisuutta lähteä pois. Uhri koetti paeta ja yritti myös itsemurhaa.

Kaksikko majoitti naista monissa asunnoissa eri puolilla Suomea. Oikeus kuvaili oloja ihmisarvoa loukkaaviksi.

Naisella ei ollut henkilöllisyyspapereita tai omaa tiliä, eikä hän saanut olla yhteydessä vanhempiinsa. Häneltä oli viety puhelin, ja kaksikko ohjasi uhrille tulleet lapsilisät tuttavansa pankkitilille.

Oikeus piti rikosta törkeänä. Se tuomitsi isän kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta ja lapsikaappauksesta.

Tytär sai kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta muun muassa osittain nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ihmiskaupasta ja nuorena henkilönä tehdystä petoksesta.

Tuomitut velvoitettiin yhteisvastuullisesti maksamaan naiselle kärsimyksestä 15 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat