Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"En voinut jättää Suomea"

Kotimaa
 

Kansanedustaja Jutta Urpilainen, 39, oli vielä vuosi sitten valtiovarainministeri ja Sdp:n puheenjohtaja. Hän yritti tervehdyttää taloutta keinoilla, joihin etenkään ammattiyhdistysjohtajat eivät aina olleet tyytyväisiä. Puolueen kannatus heikkeni. Kesäkuussa 2014 Sdp valitsi ammattiyhdistysjohtaja Antti Rinteen Sdp:n puheenjohtajaksi.

Nyt Urpilainen pyrkii uudelleen eduskuntaan, vaikka häntä on houkuteltu ulkomaille. Hän on ollut vahva ehdokas YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin varapääjohtajaksi, ja tarjolla oli myös Euroopan investointipankin EIB:n varapääjohtajan paikka. Urpilainen jäi Suomeen.

"Mietin pitkään Euroopan investointipankin varapääjohtajan työtä, ja se olisi ollut todella kiinnostava työ. Mutta olen aina tehnyt ratkaisuja sen mukaan, mikä tuntuu oikealta. Kiertäessäni vaalipiiriäni minulle tuli vahvasti sellainen tunne, etten voi jättää Suomea."

Sdp:n sisäpiiristä kerrotaan, että Rinne ei keskustellut pian valintansa jälkeen kertaakaan Urpilaisen kanssa puolueen tai valtiovarainministeriön asioista, vaikka tämä oli kuusi vuotta puolueen puheenjohtaja ja kolme vuotta valtiovarainministeri.

Urpilainen ei suostu arvioimaan jatkajansa työtä. Miksei?

"Se ei ole soveliasta, että edeltäjä antaa arvosanoja seuraajalleen. Vain sillä on merkitystä, mitä kansa sanoo vaaleissa."

Rinne on kuitenkin väläytellyt Urpilaiselle ministerinpaikkaa, jos puolue on hallituksessa. Mikä ministeriö kiinnostaa eniten?

"On aivan liian aikaista arvioida. Kaikki riippuu vaalituloksesta. Olen kuitenkin valmis vastuullisiin tehtäviin. Mitä ne sitten olisivatkaan, jää nähtäväksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat