Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylmä ilmavirtaus tuo lunta ja räntää

Etelässäkin voi sataa lunta, mutta se ei jää kauaksi aikaa maahan

Kotimaa
 
Päivän sää 22.3.
Päivän sää 22.3.

Jos ehti vaihtaa talvitakin kevätulsteriin, joutuu sunnuntaina värjöttelemään kylmissään. Pohjoinen virtaus tuo Suomeen kylmää ilmaa ja päivälämpötilat jäävät Etelä-Suomessakin nollaan asteeseen.

Päivällä lounaaseen kääntyvä tuuli on kohtalaisen kovaa, ja se saa ilman tuntumaan tätäkin kylmemmältä. Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla sataa iltapäivästä alkaen lunta.

"Eniten sataa Vaasa–Tampere-Lahti–Lappeenranta-linjan pohjoispuolella. Etelässä voi tulla pientä höttöä, mutta se ei jää kauaksi aikaa maahan", HS-meteorologi Ida-Reetta Jokela kertoo.

Kuvat: Juhani Niiranen HS, kuvankäsittely: John Woodward HS
Helsingin Ullanlinnanmäellä oli lumetonta vuosi sitten 13. maaliskuuta (vasen kuva). Kaksi päivää myöhemmin 15. maaliskuuta lumi peitti maan.
Helsingin Ullanlinnanmäellä oli lumetonta vuosi sitten 13. maaliskuuta (vasen kuva). Kaksi päivää myöhemmin 15. maaliskuuta lumi peitti maan.

Eteläisimmässä Suomessa voidaan puhua takatalvesta – sen verran pitkä leudon kevätsään jakso on takana. Helsingissä lämpötila on pysytellyt nollan yläpuolella helmikuun puolivälistä lähtien.

Varhainen kevät on tuonut Suomeen useita muuttolintuja, jotka joutuvat nyt koville kylmässä säässä. Kylmyys jarruttaa myös Etelä-Suomessa käyntiin ehtinyttä kasvukautta.

Mitään poikkeuksellista maaliskuun pakkaskeleissä ei Jokelan mukaan ole.

"Kun takana on näin lämmin jakso, tuntuu, että otetaan takapakkia. Kevät käynnistyi tänä vuonna noin kuukauden keskimääräistä aiemmin."

Maanantaiksi sää hieman lämpenee. Maanantai-iltana saapuu Etelä-Suomeen sateita, jotka tulevat räntänä ja vetenä.

Loppuviikoksi on luvassa jälleen viileämpää ilmaa. Sää selkenee ja päivälämpötilat pysyttelevät etelässä parin plusasteen tienoilla. Pohjoisessa on muutama aste pakkasta.

Lunta on yhä Pohjois-Suomessa puolesta metristä metriin, Keski-Suomessa vähemmän. Etelä-Suomesta sekä rannikolta aina Kokkolan yläpuolelle asti lumet ovat sulaneet.

Keskimäärin tähän aikaan vuodesta on ollut lunta koko maassa. Yleensä lumi sulaa Etelä-Suomessa huhtikuun alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat