Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttää pahemmalta kuin maistuu

Kotimaa
 
Jukka Hiiro Helsingin Sanomat

Meilahden yläasteen ruokalan ovella koululaiset jonottavat kärsimättöminä. Kello on 11.40 ja ruokailun alkuun vielä viisi minuuttia. Kun rehtori avaa oven päästääkseen meidät kuvaajan kanssa sisään, oppilaat käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja ryntäävät rehtorin luvalla ruokalaan. Kasvavilla teineillä on selvästi nälkä.

Tarjolla on kaksi ateriavaihtoehtoa: broilerikastiketta tai juures-linssipataa. Lisäkkeeksi voi valita tumman riisin tai keitetyt perunat.

Päädyn kanakastikkeeseen, vaikka riisin vierelle annosteltuna se ei näytä lautasella erityisen houkuttelevalta. Salaattipöydässä on kahta erilaista raastetta ja salaatinkastiketta. Otan kaikkea – tietenkin!

Vaikka valinnanvara on nykyään parempi kuin omina kouluaikoinani yli 20 vuotta sitten, jotkut asiat ovat sentään ennallaan. Ateriaan kuuluvat lasi maitoa ja näkkileipä. Voinappi on tosin vaihtunut margariinirasiaan ja maito otetaan automaatista lasiin muovisen ja foliokannella varustetun kertakäyttöpikarin sijaan.

Ensimmäisen haarukallisen matkatessa suuhun mieleen tulee muistoja. Vahvimpana se kaikkein ällöttävin. Kerran löysin lihakastikkeestani sianlihapalan, jossa oli yhä karvainen nahka mukana. En enää syönyt koulun lihakastiketta.

Broilerikastike on kuitenkin oikein hyvää. Liha on mureaa, ja riisin kanssa kokonaisuus on maistuva. Mausteita voisi olla enemmän. Linjastolla näen maustepurkkeja, mutta en lähde niitä enää noutamaan. Himoitsen ruokaa liiaksi.

Myös raasteet maistuvat. Poissa on nahistuneen porkkanan pahvinen maku. Siihen voi tietysti vaikuttaa myös lisäämäni salaatinkastike.

Kokonaisuutena ateria vetää vertoja monien työpaikkaravintoloiden tarjonnalle, eikä se paljoa häviä kotiruoallekaan. Kyllä tällaisen lounaan voisi syödä vaikka joka päivä.

Jukka Hiiro HS
jukka.hiiro@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat