Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisyritykset hakevat uutta voimaa huollosta ja palveluista

Palvelut ja esineiden internet houkuttavat suomalaisyrityksiä

Kotimaa
 
Timo Jaakonaho Lehtikuva
Muun muassa hissiyhtiö Kone panostaa palveluihin.
Muun muassa hissiyhtiö Kone panostaa palveluihin. Kuva: Timo Jaakonaho Lehtikuva

Suomalaisessa talouspuheessa puhutaan nykyisin usein mielellään siitä, kuinka erilaisia säästöjä syntyy, kun käsipelillä tehtäviä töitä siirretään digitaalisiksi.

Yhtenä keskeisenä polkuna tällaisessa digitalisaatiossa mainitaan yleensä teollinen internet, jota kutsutaan myös esineiden internetiksi.

Teollisessa internetissä esineillä on omat nettitunnisteet ja ne keskustelevat keskenään. Jääkaappi kyselee maitotölkiltä, paljonko nestettä on jäljellä ja niin edespäin.

Teollisuudessa antureilla ja ohjauslaitteilla voidaan valvoa koneiden ja laitteiden toimintaa vaikka toiselta puolelta maapalloa jo nyt. Erilaista toiminnanohjausta ja elinkaarimittausta tehdään kaiken aikaa.

Suomalaisista teollisista yrityksistä suuri osa pyrkiikin nykyään lisäämään huoltotoimintansa osuutta liikevaihdosta, koska tämä palvelutoiminta on yleensä kaikkein kannattavinta liiketoimintaa.

Esimerkiksi Kone, Metso, Wärtsilä ja Konecranes ovat yrityksiä, jotka ovat viime vuosina määrätietoisesti panostaneet tällaisen palvelun lisäämiseen.

Fakta

Pääministeri Stubb ja teollinen internet

 Pääministeri Alexander Stubb(kok) järjestää tiistaina virka-asunnollaan keskustelun suomalaisten yritysten, julkisen vallan asiantuntijoiden ja start up -yrittäjien kanssa siitä, miten Suomen asema teollisessa internetissä paranisi.

 Kutsuttujen joukossa ovat muun muassa Marimekko, Konecranes, Supercell, Outotec, Wärtsilä, Posti Group, Tampereen kaupunki, Puolustusvoimat ja Wolt Enterprises.

Maailman menestyneimmät yhtiöt loistavat virtuaalipalveluillaan.

"Uber, maailman suurin taksiyhtiö, ei omista yhtään ajoneuvoa. Facebook, maailman suosituimman median omistaja, ei luo lainkaan sisältöä. Alibaba, maailman arvokkain jälleenmyyjä, toimii ilman omaa varastoa. Ja Airbnb, maailman suurin majoitustarjoaja, ei omista yhtään asuntoa."

Tällaisella listauksella yhdysvaltalainen Techcrunch-verkkolehti aloitti juttunsa, jossa pähkäiltiin, miksi viime aikojen menestyneimmät uudet yritykset ovat firmoja, joiden tuotteena on yksinomaan internetissä saatavilla oleva helppo palvelu.

Yhteistä näille palveluille on se, että ne muuttavat toimialan tapoja toimia ja poistavat usein välikäsiä asiakkaiden ja tekijöiden väliltä. Ja nappaavat itse pienen siivun välikätenä olosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat