Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiristääkö vanne päätäsi?

Kotimaa
 

Puolustusvoimat hyödyntää P-testien tuloksia, kun se valitsee varusmiehiä erilaisiin tehtäviin. Tuloksilla on merkitystä erityisesti silloin, kun valitaan oppilaita aliupseeri- ja upseerikouluihin.

Huono P-tulos on usein este johtajakoulutukseen pääsylle, vaikka valinnoissa sanotaan käytettävän myös tapauskohtaista harkintaa.

P1 on älykkyystesti. Se jakaantuu kolmeen toisistaan erottuvaan osaan eli kielelliseen, matemaattiseen ja kuviopäättelyosioon. Jokaisessa osiossa on 40 loppua kohti vaikeutuvaa kysymystä ja vastausaika on rajoitettu.

Eri osioista lasketaan yhteistulos. Tuloksista syntyy normaalijakauma, joka muutetaan yhdeksänportaiseksi jakaumaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että P-arvo 1 on huonoin ja 9 paras. Yleisin arvo on 5, joka on 20 prosentilla vastaajista.

P2-testillä mitataan henkilön luonnetta, tasapainoisuutta ja paineensietoa koskevia asioita. Testi on jaettu kahteen osioon, joista toinen liittyy paineensietokykyyn ja toinen johtajaominaisuuksiin.

Varsinkin P2-testin paineensietoon liittyvät kysymykset ovat perinteisesti herättäneet hilpeyttä testattujen parissa. Mainetta ovat niittäneet muun muassa "oletko koskaan halunnut olla kukkakauppias"- ja "kiristääkö vanne päätäsi" -tyyppiset kysymykset.

"P2:ssa on erilaisia väittämiä siitä, millä tavalla vastaaja näkee niiden pitävän paikkansa tai kuvaavan itseään", sanoo kehittämispäällikkö Kari Laitinen Pääesikunnasta.

"Taustalla ovat suuret aineistot ja standardoidut mittarit, jotka näyttävät, millaisilla vastauksilla on todennäköistä, että henkilö on ominaisuuksiltaan jonkin tietyn tyyppinen. Se perustuu yleisiin psykologisten testausten teorioihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat