Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSTV:n puheenjohtajatentissä vuorossa Niinistö

Ensi viikon tiistaina vuorossa Juha Sipilä ja keskiviikkona Päivi Räsänen

Kotimaa
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Ville Niinistö (vihr) on HSTV:n tentattavana suorassa lähetyksessä keskiviikkona kello 10.
Ville Niinistö (vihr) on HSTV:n tentattavana suorassa lähetyksessä keskiviikkona kello 10. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Millä keinoilla vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö aikoo nostaa puolueensa kannatusta kevään eduskuntavaaleissa?

Niinistö on HSTV:n tentattavana suorassa lähetyksessä keskiviikkona alkaen kello 10.

Niinistö valmistautuu vaaleihin ensimmäistä kertaa puolueensa puheenjohtajana. Vuoden 2011 vaaleissa vihreät menettivät kannatustaan reippaasti. Puheenjohtaja vaihtui vaalien jälkeen kesäkuussa, kun puolue äänesti Anni Sinnemäen seuraajaksi Niinistön.

Hallitustaival päättyi vihreiden osalta viime syksynä, kun hallitus teki syyskuussa periaatepäätöksen Fennovoiman ydinvoimalasta äänin 10–7.

Vihreät oli järjestyksessä toinen hallituksen jättänyt puolue. Vasemmistoliitto oli tehnyt saman tempun puolisen vuotta aiemmin.

Ydinvoimapäätöksen jälkeen Niinistö moitti venäläistä ydinvoimaa puolustaneita suomettuneisuudesta Financial Timesin haastattelussa. Suomettumisella viitataan lähinnä 1970-luvun politiikkaan ja silloisen Neuvostoliiton sotkeutumiseen Suomen sisäpolitiikkaan. Poliitikot oppivat nopeasti leimaamaan kilpailijoita "neuvostovastaisiksi".

Puheenjohtajatentissä Niinistö joutuu perustelemaan, mihin vihreitä oikeastaan tarvitaan, kun lähes kaikki puolueet ovat nykyisin "vihreitä".

HSTV:n puheenjohtajatentissä on toistaiseksi hiillostettu Paavo Arhinmäkeä (vas) ja Carl Haglundia (r). Ensi viikolla vuorossa ovat tiistaina keskustan Juha Sipilä, keskiviikkona kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ja torstaina perussuomalaisten Timo Soini.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat